Εχει τρελαθεί το γουρούνι!Βενιζέλος: «Η Ελλάδα τώρα έχει νέο σημείο εκκίνησης»

Βενιζέλος: «Η Ελλάδα τώρα έχει νέο σημείο εκκίνησης»Μετά την εξασφάλιση του δεύτερου δανείου την Παρασκευή, η Ελλάδα έχει πλέον ένα «νέο σημείο» εκκίνησης για να προσπαθήσει να ανορθώσει την δοκιμαζόμενη οικονομία της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πεπεισμένος ότι η χώρα μπορεί να εξασφαλίσει....
την «καθολική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων μετά την την παράταση μέχρι τις 23 Μαρτίου της προθεσμίας για τους κατόχους ομολόγων που έχουν εκδοθεί υπό ξένο δίκαιο ή από ΔΕΚΟ.
«Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η προσφορά είναι μοναδική, είναι μια καλή και επωφελής προσφορά», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Σημείωσε ακόμη ότι η συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων στο PSI ανήλθε στο 95,7%, μετά την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης(CAC) την Παρασκευή.
Παρότι μετά την ενεργοποίηση των CAC η ειδική επιτροπή της Διεθνούς Ενωσης Swaps και Παραγώγων (ISDA) απεφάνθη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνιστά πιστωτικό γεγονός, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Σχετικά με τα περί τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα επισήμανε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του PSI δίνει στη χώρα ένα «καλό επιχείρημα» για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. «Τώρα μπορούμε να πείσουμε την αγορά» ανέφερε.
Για την ενίσχυση της ανάπτυξης, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.
«Το πρώτο μέσο ανάπτυξης και ευημερίας είναι η απαραίτητη ρευστότητα για την πραγματική οικονομία και μόνο μέσα από τη νέα ανακεφαλαιοποίηση μπορούμε να το επιτύχουμε (αυτό)», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Μετά από τόσες θυσίες οι πολίτες χρειάζονται μία καλή κουβέντα»
Τώρα η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον εκλογών στα τέλη του Απριλίου με τα δύο μεγάλα κόμματα - το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και την Νέα Δημοκρατία- να «κονταροχτυπιούνται» στις δημοσκοπήσεις, αναφέρει το CNBC.
Αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι ότι οι ψηφοφόροι ίσως στηρίξουν τα κόμματα που δεν ψήφισαν την νέα δανειακή σύμβαση, η οποία θα επιφέρει νεά μέτρα λιτότητας που ήδη έχουν προκαλέσει κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα, επισημαίνει το δίκτυο.
«Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η ελληνική κοινωνία έπειτα από μία μακρά περίοδο θυσιών χρειάζεται κάτι, μία καλή κουβέντα, μία θετική ένδειξη», είπε ο κ.Βενιζέλος.

www.ethnos.gr
http://epanastasi-gr.blogspot.com/2012/03/blog-post_9221.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .