Κιθαρίστας ή ντράμερ; Ποιος "έριξε" πραγματικά την Μεταπολίτευση;

...Το σύστημα, που νίκησε όλους τους αντιπάλους του, έχασε τη μάχη με τον εαυτό του ...γιατί μόνον η βλακεία είναι ανίκητη.
...Δύο δικά του παιδιά αρκούσαν, για να γκρεμιστεί το πανίσχυρο καθεστώς της μεταπολίτευσης.
...Ό,τι δεν κατάφεραν άπειροι ευφυείς Έλληνες δημοκράτες καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, το κατάφεραν δύο βλάκες μόνοι τους.
Fireplace είναι στα αγγλικά η λέξη "τζάκι". Η έννοια αυτή στα ελληνικά έχει δύο "αναγνώσεις" ...Μία κυριολεκτική και μία μεταφορική ...Μία αυτήν που περιγράφει τη γνωστή εσωτερική εστία φωτιάς και μία αυτήν που υπονοεί την "υψηλή" κοινωνική καταγωγή. Αυτή η δεύτερη ερμηνεία είναι μια ερμηνεία "αργκό" και —όπως αντιλαμβανόμαστε— δεν έχει τη "μετάφρασή" της στην αγγλική γλώσσα, για παράδειγμα. Ένας αγγλόφωνος, ο οποίος μεταφράζει απλά τις λέξεις, καταλαβαίνει μόνον την κυριολεκτική σημασία της λέξεως. Γιατί αναφερόμαστε σ' αυτό; Γιατί αυτό το όνομα ήταν το όνομα ενός ελληνικού ροκ συγκροτήματος στα φοιτητικά καμπ της Μασαχουσέτης ...Ένα ομολογουμένως παράξενο όνομα ...Από τα πλέον παράξενα ονόματα, που έχουμε ακούσει για όνομα ροκ συγκροτήματος. http://www.eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/05/kitharistas-i-ntramer.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .