Οι Σκοπιανοί εγκαινιάζουν το άγαλμα του ..Προμηθέα !

Οι Μακεδόνες εγκαινιάζουν τη ΔΕΘ και οι Σκοπιανοί άγαλμα του ..Προμηθέα
Το μνημείο - συνονθύλευμα ελληνικής και Ρωμαϊκής τεχνοτροπίας,εγκαινιάζεται αύριο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας της FYROM (Ден на независноста).
Βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Κοινοβουλίου της FYROM. Πρόκειται για ένα ....
..χρυσαφί άγαλμα του Προμηθέα, τον οποίο οι Σκοπιανοί συνδυάζουν με τέσσερα άλογα και μια επιγραφή στα Λατινικά, που όμως είναι λάθος: Γράφει
"Libertas Justicia" αντί: Justitia !!!! 
δες http://en.wikipedia.org/wiki/Lady_Justice
Και υποτίθεται ότι όλο αυτό το μνημείο "είναι αφιερωμένο σε όσους έπεσαν για την ψευτοΜακεδονία".
Αύριο, ο Γκρούεφσκι, θα ανάψει την αιώνια φλόγα στο βωμό του Προμηθέα, ενός ήρωα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, που δεν έχει καμία σχέση, ούτε με τους Σλάβους, ούτε με τους Ρωμαίους.
Αλλά, τo είπαμε πολλές φορές στο taxalia, ότι στη σημερινή FYROM, όλα είναι δυνατά...

Άντε, καλή διασκέδαση

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα,

    Προσωπική μου άποψη είναι πως, αν και ο Προμηθέας αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία (όπως και πολλοί άλλοι άλωστε, εχθροί ή φίλοι), δεν σχετίζεται με τους Έλληνες, καθώς οι Έλληνες είναι παιδιά του Δία. Κυκλοφορεί ένα πολύ καλό βιβλίο που κάνει πολύ ωραίες συγκρίσεις για θρησκευτικο-μυθολογικά πράγματα, το οποίο μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς - δείχνει τον Προμηθέα εχθρό της ανθρωπότητας.
    Δες εδώ: http://www.2seconds2genocide.com/

    Συγχαρητήρια για το ιστολόγιό σου !! Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .