Κονκλάβιο 2013: Ποιοι θα εκλέξουν τον νέο Πάπα?? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ???

Κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο και χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο, θα συνεδριάσουν οι 115 καρδινάλιοι. Θα μπορέσουν να βγουν, μόνο όταν ένας από αυτούς εξέλθει του χώρου ως Πάπας.Τα μέλη του κολεγίου των Καρδιναλίων θα συγκεντρωθούν στην Καπέλα Σιστίνα για την εκλογή του πνευματικού ηγέτη όλων των Καθολικών που είναι και ο 266ος διάδοχος του Αγίου Πέτρου.
Το κονκλάβιο καλείται να επιλέξει νέο Πάπα σε δύο περιπτώσεις:

Όταν ο Πάπας πεθάνει ή σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν αποφασίζει να παραιτηθεί. Οι καρδινάλιοι κλήθηκαν να μεταβούν στη Ρώμη μετά την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου στις 11 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση Ποντίφικα εδώ και 600 χρόνια. Το Euronews σας εξηγεί αυτή την περίπλοκη διαδικασία.

Μετά από έναν Πολωνό και έναν Γερμανό, ποια θα είναι η εθνικότητα του επόμενου Πάπα; Από τους 115 υποψηφίους, κάποιοι είναι φαβορί και έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εκλεγούν.Ο μελλοντικός επικεφαλής του Βατικανού θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και δυσκολίες.
Δείτε ποια είναι τα φαβορί για τον Παπικό θρόνο:...







 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .