"'Εκραξαν" το πριγκιπικό ζεύγος της Ισπανίας!

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες. Και κυρίως για τον πρίγκιπα Φελίπε της Ισπανίας και διάδοχο του θρόνου και την σύζυγό του Λετίθια. Έγιναν δεκτοί με γιουχαΐσματα και σφυρίγματα αποδοκιμασίας χθες στην όπερα της Βαρκελόνης όπου θα παρακολουθούσαν την παράσταση "Το Ελιξίριο της αγάπης" του Γκαετάνο Ντονιτζέτι.
Το πριγκιπικό ζεύγος έφθασε με τη λιμουζίνα έξω από το Μεγάλο Θέατρο Λισέο της καταλανικής πρωτεύουσας όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος περαστικών. Ορισμένοι μεταξύ αυτών σφύριζαν σε ένδειξη αποδοκιμασίας, άλλοι χειροκροτούσαν, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Με στωικά χαμόγελα ο Φελίπε και η Λετίθια αντιμετώπισαν τις αποδοκιμασίες, οι οποίες εντάθηκαν όταν οι γαλαζοαίματοι μπήκαν στην όπερα και πήγαν να καθίσουν στις θέσεις τους, δίπλα στις τοπικές αρχές που είχαν προσκληθεί στην παράσταση.
Η δημοτικότητα της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας είναι στο ναδίρ, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του γαμπρού του Χουάν Κάρλος, του Ινάκι Ουρνταγκαρίνσε, το όνομα του οποίο εμπλέκεται σε μια υπόθεση διαφθοράς που αμαυρώνει τη φήμη της συζύγου του, της ινφάντα Κριστίνα.
Η κοινή γνώμη προσάπτει επίσης στον βασιλιά, το πολυδάπανο ταξίδι του στη Μποτσουάνα πέρυσι όπου είχε πάει για κυνήγι ελεφάντων, ενώ η χώρα του είχε βυθιστεί στην ύφεση και τις πολιτικές λιτότητας. Το σκάνδαλο ανάγκασε τον Χουάν Κάρλος να ζητήσει δημόσια συγνώμη, μια πρωτοφανής ενέργεια στα χρονικά της χώρας.
Ο βασιλικός οίκος της Ισπανίας προσπάθησε κατόπιν να βελτιώσει την εικόνα της μοναρχίας με μια επικοινωνιακή επίθεση, κυρίως δίνοντας για πρώτη φορά αναλυτικό λογαριασμό για το πού δαπανά τα χρήματα των φορολογουμένων που εισπράττει ως χορηγία, σε μια προσπάθεια επίδειξης διαφάνειας από τον οίκο των Βουρβόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .