Τουρκία: Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Σεβάν Νισανγιάν για βλασφημία...Ένα δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη καταδίκασε έναν συγγραφέα τουρκο-αρμενικής καταγωγής σε φυλάκιση περίπου ενός χρόνου για προσβολή στον προφήτη Μωάμεθ, μετέδωσαν την Τετάρτη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου μια παρόμοια υπόθεση προκάλεσε κοινωνικές αντιδράσεις.
Ο Σεβάν Νισανγιάν, ο οποίος είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων .....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.


και διαχειριστής ενός blog, πάνω στην –όπως ο ίδιος περιγράφει- «ιστορία, θρησκεία και (λίγο)πολιτική», δημοσίευσε ένα προσβλητικό σύνδεσμο στον λογαριασμό του στο Twitter. Στο κείμενο που συνόδευε τον σύνδεσμο αναγραφόταν: «Ας μοιραστούμε το άρθρο για το οποίο επήλθε δικάσιμος απόφαση 13,5 μηνών από το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης για την προσβολή θρησκευτικών μπλα μπλα μπλα».
Ο Νισανγιάν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους και 45 ημερών για μια ανάρτηση πέρυσι σε ένα blog με τίτλο «Η ρητορεία μίσους πρέπει να καταπολεμηθεί». Στο κείμενο που ανάρτησε έγραφε: «Δεν είναι ρητορεία μίσους να κοροϊδεύει κάποιος έναν Άραβα αρχηγό, ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε επικοινωνία με τον Αλλάχ πριν από εκατοντάδες χρόνια και προσέλαβε τα ανάλογα πολιτικά, οικονομικά και σεξουαλικά οφέλη. Πρόκειται για μια δοκιμασία της ελευθερίας της έκφρασης σε ένα σχεδόν νηπιακό επίπεδο».
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ποινή δεν μπορεί να εξαγοραστεί με χρηματική εγγύηση, αλλά ότι ο Νισανγιάν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι δικαστικές αρχές αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .