ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΝ ΤΟ "ΙΣΛΑΜ"...

 Αυτήν τη στιγμή στους ιστορικούς χώρους της Μέσης Ανατολής οι κοινωνίες "φλέγονται".
 "Φλέγονται" από τα προβλήματα, αλλά και τα πάθη τους. Μιλάμε για πραγματικό Μεσαίωνα. Έχουν αδειάσει οι "δεξαμενές" της Μέσης Ανατολής. Έχουν γυρίσει στα χρόνια του Βαάλ και της Βαβυλώνας. Μιλάμε για καινοφανείς όρους, όπως "Ισλαμοφασίστες" ...Άνθρωποι αλαλάζουν "ο Αλλάχ είναι μεγάλος" και είναι έτοιμοι να σκοτώσουν όποιον "διαφορετικό" δουν μπροστά τους. Πρόσφατα έσφαξαν δύο κοριτσάκια σαν τα αρνιά, επειδή χόρευαν στην αυλή του σπιτιού τους. Απειλούν γυναίκες με ακρωτηριασμούς, επειδή θέλησαν να οδηγήσουν αυτοκίνητα ...Βιάζουν, ακρωτηριάζουν, παραμορφώνουν όποια θεωρούν ότι "προκαλεί" την ηθική τους.
...Όλα αυτά δεν είναι Ισλάμ ...Ποτέ δεν ήταν Ισλάμ. Το Ισλάμ ήταν "γλυκό" και "όμορφο", όταν για όλους τους υπόλοιπους Δυτικούς βασίλευε ο Μεσαίωνας. Όταν οι Ευρωπαίοι ζούσαν υπό τον φόβο της "πυράς" των Ιερών Εξετάσεων, η ισλαμική Μέση Ανατολή ήταν όμορφη και "δροσερή". Λογικό είναι αυτό, εφόσον, ως "νεότερη" θρησκεία, έπρεπε να "πλειοδοτήσει" σε συνθήκες διαβίωσης των πιστών της, προκειμένου να επιβιώσει και να επεκταθεί. Σε εκείνους τους χρόνους ήταν μια πραγματική "όαση" μέσα στην άπειρη βαρβαρότητα ...Προχωρημένη όχι μόνον στον πολιτισμό, αλλά και στην τεχνολογία. Στις εποχές που οι Δυτικοί φορούσαν προβιές ή μάλλινες φλοκάτες στο "χρώμα" της βρόμας, οι Ανατολίτες φορούσαν υπέροχα μεταξένια και λινά υφάσματα σε μια πανδαισία χρωμάτων. Στις εποχές που οι Δυτικοί πέθαιναν, χωρίς να έχουν γνωρίσει την επαφή με το νερό, οι Ανατολίτες "μούλιαζαν" σε αρωματικά έλαια ...Ο χώρος, όπου αιώνες πριν η Κλεοπάτρα έκανε το μπάνιο της μέσα στο γάλα, ευωδίαζε, όταν στη Δύση έπρεπε να ψαχουλέψεις καλά μια γυναίκα, για να είσαι σίγουρος πως είναι τέτοια.
Πόλεις, όπως η Αλεξάνδρεια, η Αντιόχεια, η Δαμασκός, η Βαγδάτη κλπ., "έλαμπαν" από τον πολιτισμό τους ..."Έλαμπαν" από τη βιοτεχνική παραγωγή τους ..."Έλαμπαν" από την ευγένειά τους ...Ζηλευτές σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο ...Εξωτικοί προορισμοί, που μάγευαν τους περιηγητές. Και όμως. Αυτές οι πόλεις σήμερα είναι βυθισμένες μέσα στη θρησκοληψία, την αμορφωσιά, τη μισαλλοδοξία και το "σκότος". Δεν παράγουν τίποτε και καταναλώνουν ό,τι σκουπίδι περισσεύει στη Δύση. Ακόμα και την αισθητική τους έχασαν, βυθισμένες μέσα στην ασχήμια και την παραμόρφωση.
Κάτι συνέβη στο Ισλάμ και "αρρώστησε" τόσο πολύ. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτήν την κατάντια και αυτούς θα προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε στο κείμενό μας. Αυτό, που πρώτο σκεφτόμαστε...http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/…/the-third-rome.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .