ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 2016




ΟΑ.ΕΕ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. 4-1-2017
Συγκεκριμένα από τους 701.148 ασφαλισμένους, οι 538,087 είτε είναι οφειλέτες, είτε έχουν κάνει διακοπή και οφείλουν εισφορές στο Ταμείο. Οι μισοί από τους οφειλέτες, περίπου 250.000,
έχουν κηρύξει στάση πληρωμών τα τελευταία χρόνια.  http://www.protothema.gr/economy/
ΔΕΗ  09:53 | 01 Αυγ. 2016 

Περίπου 1.500.000 καταναλωτές έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 2,3 δισ. ευρώ στη ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο οργανισμός να στέλνει τελεσίγραφο για τη ρύθμιση τους, και να προειδοποιεί ότι θα προβεί σε διακοπές.
Τράπεζες δάνεια
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016
Όχι «κανέναν σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», όπως υποσχόταν ο κ. Τσίπρας όταν ανέλαβε την εξουσία, αλλά 10.000 συνολικά ακίνητα είναι έτοιμα να βγουν στο σφυρί, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα σχετικά στεγαστικά δάνεια.
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, 5:11μμ
Πωλητήριο… βάζει η Eurobank σε «κόκκινα» δάνεια, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που έχει διαγράψει. Μάλιστα, τα… χνάρια της αναμένεται να ακολουθήσουν, άμεσα, και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank).
Το 1,5 δισ. ευρώ «μεταφράζεται» σε 200.000 καταναλωτικά δάνεια, τα οποία δεν εξυπηρετούνται τουλάχιστον τα 2 τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα δεν φέρουν καμία εγγύηση. Σημειώνεται πως στο προς διάθεση πακέτο, εκτός από τα αμιγώς καταναλωτικά δάνεια, το ύψος των οποίων δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ ανά χορήγηση, έχουν προστεθεί χρέη από πιστωτικές κάρτες και από υπερανάληψη μετρητών.
Ηδη κάποιοι υποψήφιοι αγοραστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να τα αγοράσουν. Μεταξύ αυτών είναι αρκετά ξένα funds που προσφέρουν ελάχιστο αντίτιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές που έχουν προταθεί κινούνται στη «ζώνη» των 0,04-0,07 σεντ για κάθε ένα ευρώ. Αλλωστε, όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία, η εξαγορά δανείων γίνεται, παραδοσιακά, αντί πινακίου φακής. http://www.eleftherostypos.gr/oikonomia/65838-sto-sfyri-bgazei-i-eurobank-kokkina-daneia-ypsoys-15-dis-eyro/

Αρμόδια στελέχη, μάλιστα, προειδοποιούν για πιθανά κρούσματα κερδοσκοπίας, εκτιμώντας πως οι εταιρίες που θα αγοράσουν τα δάνεια θα ζητήσουν να εισπράξουν από τους οφειλέτες υπερδιπλάσιο αντίτιμο. Ενδεικτικά αναφέρεται πως εφόσον το εκάστοτε fund αγοράσει από την ελληνική τράπεζα το δάνειο 0,05 σεντ για κάθε 1 ευρώ, ενδέχεται να ζητήσει από το δανειολήπτη να καταβάλει ακόμη και 0,25 σεντ για κάθε 1 ευρώ, δηλαδή πενταπλάσια τιμή.
Σκυτάλη
Στο μεταξύ, πέραν της Eurobank, στο «χορό» των πωλήσεων θα μπουν εντός των επόμενων μηνών και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες. Κι αυτό διότι με βάση τους στόχους που κατέθεσαν στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) έχουν δεσμευτεί να πωλήσουν 5 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει «πακετάρει» προς πώληση δάνεια ύψους, επίσης, 1,5 δισ. ευρώ, ενώ σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα θα κινηθούν οι Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα. Υπενθυμίζεται πως το σύνολο των καταναλωτικών δανείων των τραπεζών κυμαίνεται κοντά στα 25 δισ. ευρώ και από αυτά περίπου 15 δισ. ευρώ είναι στο… κόκκινο.

 υ.γ και αφήσαμε έξω πολλά ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .