Το ΠΑΖΛ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ και οι ΗΡΩΕΣ πληροφοριοδότες.

Είναι απίστευτο πόσες  διαφορετικές τράπεζες σε διαφορετικά  κράτη έχει αποκαλυφθεί οτι παίζανε "παιχνίδια" εις βάρος των λαών και παρόλο  ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΡΩΕΣ   δεν θέλησαν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια και να αποκαλύψουν την ΑΛΗΘΕΙΑ ακόμη δεν βρέθηκε κάποιος να συνδέσει το ΠΑΖΛ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.
 ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΞΑΝΑ ΟΜΑΛΑ...
ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ;
ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;
Οι λαοί μείνανε με τα δάνεια στα χέρια και το χρήμα
δεν βγαίνει παρόλο που όλοι οι τράπεζες για να σωθούν και εισπράττανε χρήματα απο τα κρατικά αποθέματα και παίζανε παιχνίδια εντούτοις δεν είδαμε ούτε να μειώνονται τα δάνεια των καθημερινών ανθρώπων ούτε βλέπουμε κάποια κίνηση από τον μικρό τυμπανιστή ΤΣΙπΡΑ  που θα βαρούσε τα νταούλια.
Καθημερινά οι τραπεζικοί εισπράκτορες τρομοκρατούν συμπολίτες μας και οι δικαστές δεν έχουν βρει  ακόμα την λύση .
Οι πολιτικοί μας δεν γνωρίζουν αυτοί που ος επι το πλείστον  διεκδικούν την εξουσία.
Τον άλλο καραγκιοζάκο τον είδαμε πολύ λίγο και τον βλέπουμε καθημερινά ούτε το κουστούμι που φορά μπορεί να υποστηρίξει ο κακόμοιρος .
ΝΑΙ ΑΛΛΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ και δεν είχαμε τους τραπεζίτες τώρα προστέθηκαν και οι μετανάστες...
Βασικά πρέπει κάποια στιγμή όλα αυτά τα ασυνάρτητα κομμάτια πληροφορίας να ενωθούν με σκοπό την απόλυτη δικαιοσύνη και την λύση που θα σώσει τους Ευρωπαίους ομήρους μιας μικρής αλλά πανίσχυρης συμμορίας  .

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ.
Ας ΔΟΎΜΕ ΜΌΝΟ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΤΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ...Εκδήλωση για την προστασία των πληροφοριοδοτών... δείτε φώτο

 16-11-2016






Εκδήλωση για την προστασία των πληροφοριοδοτών... δείτε φώτο
Παρόντες ήταν ο Ελβετός πρώην τραπεζίτης, Ρούντολφ Έλμερ, που αποκάλυψε στο Wikileaks το σκάνδαλο της ελβετικής τράπεζας Julius Baer, ο Γερμανός Έρικ Μπεν Άρτζι, πρώην διαχειριστής κινδύνου και πληροφοριοδότης για το σκάνδαλο της Deutsche Bank, ο Ιρλανδός Τζόναθαν Σούγκαρμαν, πρώην τραπεζικό στέλεχος και πληροφοριοδότης για το σκάνδαλο της τράπεζας UniCredit και ο Γάλλος Ραφαέλ Αλέ, πρώην εργαζόμενος στην PricewaterhouseCoopers και ένας από τους ανθρώπους πίσω από τις διαρροές Luxleaks στο Λουξεμβούργο.
Ο Έρικ Μπεν Άρτζι σημείωσε ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο αφού ενημέρωσε τις ρυθμιστικές αρχές ότι οι συνάδελφοί του στην τράπεζα είχαν διογκώσει την αξία του μαζικού χαρτοφυλακίου πιστωτικών παραγώγων. Έπειτα του προτάθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Βραβείο Πληροφοριοδοτών, ύψους 16,5 εκατ. δολαρίων, το οποίο, ωστόσο, αρνήθηκε να λάβει.
«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον», δήλωσε ο Ραφαέλ Αλέ, ο οποίος αποκάλυψε ότι το Λουξεμβούργο, ένα κράτος μέλος της ΕΕ, είναι φορολογικός παράδεισος. «Μόνο η ΕΕ μπορεί να είναι αποτελεσματική, δεδομένου ότι κάθε χώρα έχει τη δική της νομοθεσία», επεσήμανε. Επειδή, δε, οι whistleblowers, ως επί το πλείστον, απολύονται και παραμένουν για πολλά χρόνια άνεργοι, είναι απαραίτη και η μέριμνα σχετικά με το πώς θα επανέλθουν στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία.
«Παραιτήθηκα από τη θέση μου και εδώ και εννέα χρόνια δεν έχω βρει άλλη δουλειά. Είναι όλοι φοβισμένοι γιατί τους απειλούν. Όλα τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Ιρλανδίας γνωρίζουν την ιστορία μου, αλλά πρακτικά τίποτα δεν έγινε», υποστήριξε ο Τζόναθαν Σούγκαρμαν, πρώην διαχειριστής κινδύνου για τη θυγατρική της ιταλικής τράπεζας UniCredit στην Ιρλανδία.
«Ήθελαν να με τιμωρήσουν για να αποτρέψουν και άλλους από παρόμοιες αποκαλύψεις», είπε ο whistleblower Ρούντολφ Έλμερ, ο οποίος βρέθηκε υπό περιορισμό, έχασε συγγενείς και φίλους και φυλακίστηκε λόγω αναφοράς του σε τραπεζικά απόρρητα. Επίσης, τόνισε ότι οι φορολογικοί παράδεισοι μέσω των αρχών κάνουν κατά μέτωπο επίθεση σε αυτόν που προσπαθεί να τους διαβάλλει.
Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής της Aριστεράς, Ντενίς Ντε Γιονγκ, μέλος της ομάδας εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για τους whistleblowers, πρότεινε ότι πρέπει να δοθεί σαφής ορισμός της έννοιας του whistleblower, να ιδρυθεί ευρωπαϊκό ταμείο για την προστασία τoυς, ένας ανεξάρτητος ευρωπαϊκός θεσμός που θα τους παρέχει αρωγή και ένα ειδικό γραφείο στο Ευρωκοινοβούλιο με πολύ υψηλές προδιαγραφές για τη διαχείρηση των πληροφοριών.
Ο Γκέριτ Ντε Βιτ, ιδρυτής της Ολλανδικής Εστίας για τους Πληροφοριοδότες (Dutch House of Whistleblowers) εξήγησε πως, με αφορμή την τραυματική ψυχολογική και φυσική κατάσταση των whistleblowers στην Ολλανδία, ομάδα εμπειρογνωμόνων υλοποίησε αυτό το μοναδικό παγκοσμίως εγχείρημα, που από το 2015 παρέχει, με ανεξάρτητο τρόπο, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ψυχοκοινωνική βοήθεια στους πληροφοριοδότες, με την υποστήριξη της Γερουσίας και του Κοινοβουλίου. Επίσης, την 1η Ιουλίου 2016 βγήκε στην Ολλανδία νόμος για την προστασία των πληροφοριοδοτών.
Ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίγκολντ, σημείωσε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και των οικονομικών σκανδάλων που έχουν αποκαλυφθεί, έχει αυξηθεί η πίεση προς την Επιτροπή και το Συμβούλιο από την κοινωνία των πολιτών και από τα θεσμικά όργανα. Αναφέρθηκε, επίσης, στην πλατφόρμα EU leaks, όπου οι πληροφοριοδότες μπορούν να μοιράζονται τις πληροφορίες ανώνυμα και στην πλήρη οδηγία που κατέθεσαν οι Πράσινοι για την προστασία των πληροφοριοδοτών.
«Στην πιο πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το παγκόσμιο βαρόμετρο διαφθοράς αναφέρεται ότι το 1/4 των Ευρωπαίων πολιτών θεωρεί ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης της διαφθοράς είναι να την καταγγέλλει ευθέως. Ωστόσο, δύο στους τρεις πληροφοριοδότες έχουν υποστεί αντίποινα για τις αποκαλύψεις τους και ο φόβος είναι μεγάλος», επεσήμανε ο Καρλ Ντόλαν, Διευθυντής της Διεθνούς Διαφάνειας.
Της εκδήλωσης στο Ευρωκοινοβούλιο προηγήθηκε διήμερο φεστιβάλ αποκαλυπτικών ντοκυμαντέρ για τη ζωή και τη δράση των παραπάνω πληροφοριοδοτών, οι οποίοι παραβρέθηκαν και μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία τους.
Φωτογραφικό υλικό:
https://www.flickr.com/photos/129868524@N05/sets/72157675055476701

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 
ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΡΘΡΟ aggeloi
AdTech Ad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .