"ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ TOY ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ!"

ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΑ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ;

Σκεφτείτε μόνο εάν τα Σκόπια είχαν στα χέρια τους τα οστά του Φιλίππου του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πώς θα αξιοποιούσαν ένα τέτοιο εύρημα, πόσες διαλέξεις και παρουσιάσεις θα έκαναν στο κράτος τους αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο, και κυρίως πως θα έφεραν σε μόνιμη έκθεση σε μια τεράστια αίθουσα μουσείου το συγκεκριμένο εύρημα.Σκεφθείτε τώρα τι θα γινόταν εάν η Ελλάδα είχε στα χέρια της, αυτή τα οστά του Φιλίππου η κάποια από τον σκελετό του. Πόσο τυχεροί θα ήμασταν εμείς και πόσο καλά θα τον χρησιμοποιούσαμε ειδικά τα τελευταία χρόνια τις τόσο κρίσιμες αυτές στιγμές όπου αμφισβητείται τόσο έντονα η Ελληνικότητα της Μακεδονίας, και ψευδεπίγραφα κάποιοι ονομάζονται Μακεδόνες σφετεριζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας. Και όμως τα έχουμε! Και δεν έχουμε μόνο κάποια οστά αλλά ολόκληρο τον σκελετό του Μεγάλου Φιλίππου. Και τι κάνουμε με αυτό το τεράστιας σημασίας εύρημα όχι μόνο σε ιστορικό και αρχαιολογικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε Εθνικό;Â Â  Σε ποιο μουσείο εκτίθεται; Aν και κανονικά από μόνο του θα έπρεπε να είναι ένα μουσείο ,όπου σε κεντρική θέση θα ευρίσκετο ο Σκελετός του Φιλίππου, σαν κεντρικό εύρημα σε έκθεση, πλαισιούμενος από άλλα σχετικά ευρήματα ,σε διάφορες αίθουσες που θα τόνιζαν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την Μακεδονική Ελληνική ιστορία και Αρχαιολογία. Που βρίσκεται λοιπόν; Την απάντηση μας την δίδει η πλέον αρμοδία επί του θέματος , η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και του Μουσείου της Βεργίνας Αγγελική Κοτταρίδη, γνωστή για το σημαντικό της έργο κατά τα άλλα στις Αιγές κυρίως, όπου σε δήλωσή της σε καθημερινή εφημερίδα απαντά στην έρευνα των Ελλήνων και Ισπανών επιστημόνων, σχετικά με το θέμα ,λέγοντας : «Τα οστά του Φιλίππου του Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρίσκονται και φυλάσσονται στους χώρους του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών και δεν έχουν δοθεί σε κανέναν για μελέτη. Οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με τα οστά που δήθεν είναι του Φιλίππου πολύ απλά “χωλαίνει” εξ αρχής».

Αυτοί οι χώροι που δεν είναι άλλοι από τις αποθήκες, κυρία Κοτταρίδη, που όπως σωστά λέτε «βρίσκονται και φυλάσσονται» και όχι βέβαια “βρίσκονται και εκτίθενται ”. Και βέβαια πάλι σωστά μας λέτε ότι δεν έχουν δοθεί, γιατί αν ήταν εκτεθειμένα θα ήταν πασιφανές εάν έλειπαν από τον χώρο έκθεσης τους.

Και κατόπιν αυτών σας ρωτάμε. Δεν είναι σημαντικό σαν εύρημα;

Είναι κατ εσάς δευτέρας διαλογής εύρημα για να βρίσκεται στις αποθήκες και δεν σημαίνει τίποτα η έκθεση του;

Δεν έχετε χώρους στο μουσείο για να εκτεθεί, η έχετε έλλειψη χρημάτων;

Και επειδή όπως μας πληροφορεί και η ιστοσελίδα aigai.gr για το πρόσωπο σας και τις δραστηριότητες σας, «μεταξύ άλλων διευθύνει τέσσερα μουσεία (Αιγών, Πέλλας, Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Βέροιας), ενώ είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση δεκαεφτά (17) έργων ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό τριάντα δύο (32) εκατομμύρια Ευρώ, τα οποία υλοποιούνται με αυτεπιστασία στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία των Αιγών, της Πέλλας, της Βέροιας, της Νάουσας, της Έδεσσας, αλλά και των Σερβίων και της Σιάτιστας.»

Συνεπώς εφ όσον φαίνεται να είστε υπεύθυνη για 17 ΕΣΠΑ και για το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 32.000.000 ευρώ, μάλλον δεν φαίνεται να υπάρχει έλλειψη χρημάτων….

Τι συμβαίνει λοιπόν κυρία Κοτταρίδη;

Στο όνομα της Επιστημονικής εγκυρότητας, σοβαρότητας αλλά κυρίως σε αυτήν την περίπτωση και στο όνομα του Εθνικού συμφέροντος αλλά και της προάσπισης της Ελληνικής ταυτότητας της Μακεδονίας, θεωρώ πως οφείλετε αρκετές εξηγήσεις στους Έλληνες και τις Ελληνίδες….
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΜΠΕΞΗΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣΠηγή:
mystikaperasmata.gr

1 σχόλιο:

 1. Γεια σου Άγγελε! Αυτή είναι μία ακόμα απόδειξη του φόβου τους.

  Ένας μίνι "Τηλέμαχος" που μπορστά σε αυτόν της Αμφίπολης, που έρχεται, επισκιάζεται.

  Καλά κάνεις όμως και μας τον υπενθυμίζεις.

  Έχει πολλά χρόνια αυτή η ιστορία.

  Η απόσυρση του σκελετού είχε γίνει επιτηδευμένα, κατόπιν της άρνησης του Αρχ.μουσείου θεσαλλονίκης, να εκθέτονται πλέον στο νεότερο μουσείο της Βεργίνας.

  Λογική η απαίτηση του αρχ.μουσείου Βεργίνας, "λογική", στα πλαίσια του ανταγωνισμού, και η άρνηση του αρχ.μουσείου θεσ/κης.

  ΠΑΡΑΛΟΓΗ όμως, σε βαθμό εσχάτης προδοσίας, η απόσυρσή τους με άλλοθι μία προσωρινή εξωδικαστική απόφαση, μέχρι τα δύο μουσεία να τα βρουν! Τέτοια πράγματα δεν έχουν ματαγίνει...! Ποτέ και πουθενά!

  Και όχι μόνο αυτό. Εκμεταλευόμενοι την απόσυρσή τους, βρήκαν ευκαιρία να παράγουν στην διεδνή, επιστημονική και όχι μόνο, κοινότητα, την "άποψη" πως ο σκελετός δεν είναι του Φιλίππου!

  Πως οι Έλληνες αρχαιολόγοι είναι απατεώνες και κοροϊδεύουν τον κόσμο.

  Πολύ πιθανόν, τα οστά που σαπίζουν, να μην είναι πλέον του Φιλίππου.

  Πολύ πιθανόν να τα έχουν αντικαταστήσει με κάποιο παρόμοιο σκελετό και όταν θα τα εκθέσουν εκ νέου, θα απαιτήσουν την επανεξέτασή τους για να "αποδείξουν" την απάτη που οι ίδιοι κατασκεύασαν.

  Πιθανόν ο αυθεντικός σκελετός του Φιλίππου, που ανακάλυψε ο Ανδρόνικος, να βρίσκεται ήδη θαμμένος σε κάποιο ταφικό μνημείο των σκοπίων, που θα "ανακαλυφθεί" εις το μέλλον...

  ...Ας το κάνουν κι αυτό. Αυτοί θα γελειοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Εις βάρος τους είναι όλα αυτά. Κι αν θα γελάμε με τα σκοπιανά, δε σημαίνει πως θα μείνουμε στα λόγια και στα γέλια με τους υπεύθυνους του υπουργείου "πολιτισμού" και των αρχαιολογικών υπηρεσιών... Όλα εδώ πληρώνονται.

  Τη καλημέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .