ΕΣΗΕΑ ΕΝΩΣΗ ΣΙΧΑΜΕΝΩΝ ΗΜΙΜΑΘΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΔΩΝ



(ΕΣΗΕΑ) Ένωση σιχαμένων ημιμαθών εντεταλμένων αρκουδιάρηδων

Posted: 09 Mar 2009 04:04 PM PDT



Επειδή τώρα τελευταία γίνεται πολύς λόγος για την δημοσιογραφική οικογένεια και ιδιαίτερα για τις αποδοχές τους, ας προσπαθήσουμε από αυτό το βήμα να δούμε αν και κατά πόσο επιτρέπεται ένας δημοσιογράφος να είναι πλούσιος.

Ως δημοσιογράφος ορίζεται εκείνος ο άνθρωπος που γράφει για τα δημόσια. Που γράφει για τα δημόσια και ενημερώνει την κοινωνία για τα τεκταινόμενα. Είναι ο μεσάζων ανάμεσα στο γεγονός και τον πολίτη. Οφείλει να παρουσιάζει και να αναλύει το γεγονός στον πολίτη.

Το γεγονός, όμως, δεν είναι αφηρημένη έννοια. Το γεγονός πάντα ακροβατεί ανάμεσα σε εκείνο το δίπολο που έχει στις 2 άκρες του το αίτιο και το αιτιατό.

Στην περίπτωση π.χ. που ένας ασυνείδητος οδηγός παραβιάσει την κόκκινη ένδειξη του σηματοδότη και σκοτώσει τον πεζό, προκαλείται ένα γεγονός. Ή, ακριβέστερα, 2 γεγονότα, ανάλογα ποια άκρη του δίπολου εξετάζουμε. Η τροχαία παράβαση ως γεγονός-αίτιο προκαλεί ένα άλλο γεγονός-αιτιατό που είναι ο θάνατος του πεζού.

Ένα άλλο κατατοπιστικό παράδειγμα είναι η εναλλαγή στην εξουσία αποκλειστικά 3 οικογενειών, του Καραμανλή, του Παπανδρέου και του Μητσοτάκη. Η ασύλληπτη διαπλοκή ως γεγονός-αίτιο προκαλεί το γεγονός-αιτιατό που είναι το μονοπώλιο της εξουσίας. Συμπληρωματικά, η μαλακία που δέρνει 10 εκατομμύρια Έλληνες ως γεγονός-αίτιο έχει επίσης ως επακόλουθο το γεγονός-αιτιατό που είναι το ανωτέρω μονοπώλιο.

Συνεχίζοντας την ανάλυσή μας, επαναλαμβάνουμε ότι ο δημοσιογράφος έχει ως έργο την γραφή για τα δημόσια. Και πάλι, όμως, τα δημοσίως τεκταινόμενα δεν είναι ως έννοια κάτι αφηρημένο. Είναι δημόσιο γεγονός. Ή ίσως να είναι γεγονός που, ναι μεν, συνέβη κατ’ ιδίαν αλλά δύναται να επιφέρει την τέλεση γεγονότος που επηρεάζει καθ’ ολοκληρίαν τον δημόσιο βίο. Π.χ. η συναλλαγή της φαμίλιας του Βουλγαράκη διημείφθη κατ’ ιδίαν, αλλά η απώλεια δημόσιας έκτασης και η χρηματική ζημίωση της πολιτείας συνιστούν δημόσιο γεγονός.

Οι δημοσιογράφοι εφόσον γράφουν – ή υποτίθεται ότι γράφουν – για τα δημόσια γεγονότα, δεν είναι λογικό να αναλύουν τόσο το αίτιο όσο και το αιτιατό;

Δεν οφείλουν να αναλύσουν το αίτιο του ευχάριστου γεγονότος αλλά και το ίδιο το γεγονός ώστε να μαθευτεί στην κοινωνία, και η κοινωνία με την σειρά της να το κατανοήσει σε όλη του την έκταση ώστε να ωθηθεί στην επανάληψη τέτοιων ευχάριστων γεγονότων;

Δεν οφείλουν να αναλύσουν το αίτιο του δυσάρεστου γεγονότος αλλά και το ίδιο το γεγονός ώστε να μαθευτεί στην κοινωνία, και η κοινωνία με την σειρά της να το κατανοήσει σε όλη του την έκταση ώστε να αποτραπεί από την επανάληψη τέτοιων δυσάρεστων γεγονότων;

Το ευχάριστο γεγονός, συνήθως, είναι εύκολα αντιληπτό και από τον πλέον αδαή και ο ρόλος του δημοσιογράφου σε αυτήν την περίπτωση είναι σχετικά εύκολος. Το δυσάρεστο γεγονός, όμως, αφενός δεν είναι πάντα εύκολα αντιληπτό, αφετέρου είναι εξαιρετικά δύσκολο και ενίοτε επικίνδυνο να εκθέσεις στην κοινωνία το αίτιο που το προκάλεσε.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την ύπαρξη των καρτέλ, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι το μεγαλύτερο καρτέλ του 20ου αιώνα εν Ελλάδι είναι η τρόικα Καραμανλή-Παπανδρέου-Μητσοτάκη που έχουν πάρει παρτούζα την εξουσία.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την ακρίβεια των ειδών διατροφής, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι 10-15 μεγαλέμποροι της λαχαναγοράς και της κρεαταγοράς είναι οι κύριοι χρηματοδότες των κομμάτων.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την πώληση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι δικηγορίσκοι-επενδυτές της πλάκας ηγούνται “επενδυτικών” σχημάτων παρόμοιων με αυτών που πετάχτηκαν έξω με τις κλωτσιές από όλα τα σοβαρά ευρωπαϊκά κράτη.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την αποικιοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις τα ονόματα αυτών που μεθοδεύουν την “ανεξαρτητοποίηση” της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας ισχύουν τα εξής: ”Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.”

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός τον πρωτογονισμό
του τηλεοπτικού τοπίου, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι
το ΕΣΡ πρέπει να κλείσει όλους τους ξεφτιλισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς με τις
Πάνιες και τις Τατιάνες που διασύρουν ανθρώπινες υπάρξεις.
Όλους τους ξεφτιλισμένους σταθμούς που από το πρωί μέχρι το βράδυ προβάλλουν όλα τα ξέκωλα των οποίων μοναδικό προσόν είναι 2 βυζάρες και ένα μεταπτυχιακό στα πνευστά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι απαγορεύεται να παρουσιάζεις τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μέσα από τις πρωινές εκπομπές – άλλωστε για αυτόν τον λόγο υπάρχει ο επί πληρωμή διαφημιστικός χρόνος.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι απαγορεύεται να
διαφημίζονται από το δελτίο ειδήσεων του ALTER οι φυλλάδες του Χατζηνικολάου και
του Κουρή. Είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι απαγορεύεται
να παρουσιάζονται μέσα από τα δελτία ειδήσεων τα προγράμματα των σκυλάδικων, οι
θεατρικές πρεμιέρες, οι αγαθοεργίες της Μαρί και της Μαριάννας. Είναι εξαιρετικά
δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι τα κανάλια είναι υποχρεωμένα από το
Σύνταγμα να προβάλλουν πάραυτα οποιονδήποτε διατείνεται ότι έχει προτάσεις που
προάγουν το δημόσιο όφελος όσο άγνωστος και αν είναι αυτός, όσο ακομμάτιστος και
αν είναι αυτός. Τον καραγιόζη με την φραπελιά τον έμαθε όλη η Ελλάδα σε μισή
ώρα, έναν άνθρωπο που έχει να προτείνει λύσεις στα σημερινά προβλήματα των
Ελλήνων με ποιο δικαίωμα τον αποκλείετε από τους συμπολίτες του;


Οι νόμοι της αγοράς είναι παντού και πάντα οι ίδιοι. Εύκολη δουλειά αμείβεται πενιχρά ενώ δύσκολη και εξειδικευμένη εργασία αμείβεται πλουσιοπάροχα.

Εφόσον, όπως αποδείξαμε προηγουμένως, οι δημοσιογράφοι δεν εργάζονται κατ’ αυτόν τον δύσκολο και εξεζητημένο τρόπο, τότε πόθεν έσχες;

Χατζηνικολάου, Τράγκα, Κουρή, Τσίμα, Τριανταφυλλόπουλε, Αναστασιάδη και σία και όλοι εσείς οι μεγιστάνες του τύπου, από πού προέρχονται τα τεράστια εισοδήματά σας;

Αμείβεστε αδρά διότι εκτελείτε, προφανώς, μια εξίσου δύσκολη εργασία με άφθαστη μαεστρία.

Θέλει μαεστρία να παρουσιάζεις τον Γιωργάκη και την Θεοδώρα ως την ελπίδα του αύριο.

Θέλει μαεστρία να παρουσιάζεις την Αττική οδό ως έργο πνοής αποκρύπτοντας τον παράγοντα Μπόμπολα.

Θέλει μαεστρία να εξυμνείς τον Χρυσοχοϊδη για την ”εξάρθρωση” της 17Ν,
αποκρύπτοντας ότι όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις έγιναν σε απόσταση 2
βημάτων
από την Αμερικάνικη ή την Εβραίικη πρεσβεία.


Θέλει ΜΕΓΑΑΑΛΗ μαεστρία να κατηγορείς τις τράπεζες και τα καρτέλ ενώ ταυτοχρόνως δεν μιλάς για την EUROBANK του Λάτση, τα πετρέλαια του Βαρδινογιάννη, τις μπουλντόζες του Μπόμπολα, τις αλητείες του Κυριακού και του Κοντομηνά, τις τσαχπινιές του Λαμπράκη, που ΟΟΟΛΩΣ τυχαίως είναι ιδιοκτήτες των MEGA, ANTENNA, STAR, ALPHA, του ΒΗΜΑΤΟΣ, των ΝΕΩΝ, του ΕΘΝΟΥΣ, του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ και πάει λέγοντας το παραμύθι.

Είστε μεγάλοι μαέστροι, οφείλω να το ομολογήσω. Τόσο καιρό διευθύνετε άψογα την ορχήστρα και από κάτω ο λαός τραγουδάει. Εγώ μαέστρος δεν είμαι. Είμαι, όμως, ολίγον μέντιουμ. Και θα σας πω τι θα γίνει: Θα πάρουν οι Έλληνες τα αυτοκίνητά τους τα αγορασμένα με δάνεια της EUROBANK, θα βάλουν βενζίνη MOTOR OIL, θα διαβούν πάνω και κάτω από τις γέφυρες του ΑΚΤΩΡΟΣ, θα κάνουν ντου μέσα στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και σε συνθήκες ΖΟΥΓΚΛΑΣ θα σας χώσουν την μπαγκέτα στον κώλο. Το γεγονός θα το καλύψουν τηλεοπτικά όλα τα κανάλια.

Αυτά φίλοι δημοσιογράφοι δεν είναι πρόβλεψη. Αυτά είναι REAL NEWS.

ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ http://kommatoskylo.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .