ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ....ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ


Δευτέρα, 6 Απρίλιος 2009

Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.κ. Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών με θέμα: Αριθμός Αντιστασιακών Συντάξεων που χορηγούνται από το Υπουργείο Οικονομικών

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Σε παλαιότερο δημοσίευμα του Βήματος, της 30 Νοεμβρίου 2003, με τίτλο “Αντιστασιακοί από την... κούνια τους” καταγγελλόταν πως μια βιομηχανία παραγωγής τίτλων για αντιστασιακή δράση κατά τη γερμανική κατοχή που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στο Δημόσιο εξακολουθεί να λειτουργεί, έξι δεκαετίες μετά τη λήξη της Εθνικής Αντίστασης.

Από τα επίσημα στοιχεία που κατείχε στη διάθεσή του «Το Βήμα», προκύπτει ότι την περίοδο 1996-2002 αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί 79.910 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν γεννηθεί μετά το 1933! (ΦΕΚ 552 της 14ης Μαΐου 2001).
Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει πως η πλειονότητα των ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί δεν έχουν καμιά σχέση με τον αγώνα κατά των κατακτητών, αφού κατά την περίοδο αυτή, ήταν νήπια ή παιδιά οκτώ ή δέκα ετών! H αδικαιολόγητη αναγνώριση αυτού του προνομίου δεν σημαίνει μόνο μια αιμορραγία για το Δημόσιο σε καιρούς οικονομικής κρίσης, με την απονομή συντάξεων σε άτομα που δεν το δικαιούνται, αλλά και την παράκαμψη του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα λόγω των ευεργετημάτων που έχουν θεσπιστεί για τους αντιστασιακούς και για τα παιδιά τους, τα οποία προσλαμβάνονται με προνομιακό καθεστώς στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ως άτομα «ειδικών κατηγοριών»..
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε πόσους απονέμεται σήμερα σύνταξη για αντιστασιακή δράση της περιόδου 1940 – 1949;
2. Πόσοι από τους λαμβάνοντες αντιστασιακή σύνταξη έχουν γεννηθεί μετά το 1930;

Ο Ερωτών

Κ. Βελόπουλος
Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη δευτερα 6/4/०९

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ ।
ΠΟΣΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗΣ?
ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ?

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΟΣΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ?

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ ?

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ?

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .