ΑΟΟΑ(ΥΠΟΠΤΟΣ1) Για να θυμηθούμε ποιοι φταίνε για το κακό μας το χάλι

Για να θυμηθούμε ποιοι φταίνε για το κακό μας το χάλι


Σύννεφο οι καταπατήσεις και τα αυθαίρετα στην Πεντέλη. Ο περίεργος ρόλος του ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικιστικός Οργανισμός Αξιωματικών) που το παίζει κράτος εν κράτη… Η πολιτεία μας κοροϊδεύει και χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία του δάσους…΄
Όλες οι βουνοκορφές κάτω από το Πεντελικό όρος είναι γεμάτες βίλες, διώροφες και τριώροφες
Στην περιοχή του Πικερμίου, στον οικισμό Διώνη, ο βιασμός του δάσους και της φύσης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη! Και με την βούλα της Πολιτείας!
Η περιοχή Διώνη, αποτελεί μία πληγή: Όπως δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Πικερμίου είναι αποχαρακτηρισμένη εδώ και 25 περίπου χρόνια!
Ένα μεγάλο τμήμα της ανήκει στην Κοινότητα, ενώ μία έκταση 6000 στρεμμάτων ανήκει στον ΑΟΟΑ, (Αυτόνομο Οικιστικό Οργανισμό Αξιωματικών) και είναι εκτός σχεδίου πόλεως!
Κι όμως οι βίλες ξεφυτρώνουν από παντού! Κι ας υπάρχει παρθένο δάσος.

Μία μεγάλη δασική έκταση ισοπεδώνεται από οικοδομική μανία άνευ προηγουμένου! Βίλες διώροφες ή τριώροφες ξεφυτρώνουν πια μέσα από το δάσος, με ταχύτητα εκπληκτική.
Σήμερα οι καταπατητές του δάσους στην Πεντέλη, περιμένουν τις εκλογές, έχοντας την βεβαιότητα ότι η επόμενη Κυβέρνηση και μετά την έξαρση της..περιβαλλοντικής ευαισθησίας, θα……


Σύννεφο οι καταπατήσεις και τα αυθαίρετα στην Πεντέλη. Ο περίεργος ρόλος του ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικιστικός Οργανισμός Αξιωματικών) που το παίζει κράτος εν κράτη… Η πολιτεία μας κοροϊδεύει και χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία του δάσους…΄ Ένα ακόμη αποκλειστικό ρεπορτάζ, συνέχεια του αγώνα μας για το πράσινο… H ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ..... ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ........... ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΕ ΔΑΣΟΣ
Τραγωδία σε εξέλιξη. Όλες οι βουνοκορφές κάτω από το Πεντελικό όρος είναι γεμάτες βίλες, διώροφες και τριώροφες
Μετά τις πυρκαγιές στην Πεντέλη το 1995 και 1998, οι δηλώσεις Κυβερνητικών έδιναν κι έπαιρναν, ότι όλες οι δασικές εκτάσεις θα παραμείνουν δασικές.
Λόγια του αέρα όμως, ως συνήθως. Οι διάφορες βουνοκορφές της Πεντέλης, λόφοι, λοφίσκοι, εκεί όπου ήταν γεμάτα δάση, σήμερα κυριαρχεί ένας ανιλεής οικοδομικός οργασμός, σε βάρος της φύσης.
Μετά από δέκα χρόνια, κι ενώ το δάσος σε πολλά σημεία έχει αναγεννηθεί κι έχει ενωθεί με το διασωθέν από τις πυρκαγιές του ’95 και ’98, σήμερα είτε καταπατείται, είτε είναι αποχαρακτηρισμένο!!!
Στην περιοχή του Πικερμίου, στον οικισμό Διώνη, ο βιασμός του δάσους και της φύσης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη! Και με την βούλα της Πολιτείας!
Μία μεγάλη δασική έκταση ισοπεδώνεται από οικοδομική μανία άνευ προηγουμένου! Βίλες διόρωφες ή τριόρωφες ξεφυτρώνουν πια μέσα από το δάσος, με ταχύτητα εκπληκτική.
Η περιοχή Διώνη, αποτελεί μία πληγή: Όπως δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Πικερμίου είναι αποχαρακτηρισμένη εδώ και 25 περίπου χρόνια! Ένα μεγάλο τμήμα της ανήκει στην Κοινότητα, ενώ μία έκταση 6000 στρεμμάτων ανήκει στον ΑΟΟΑ, (Αυτόνομο Οικιστικό Οργανισμό Αξιωματικών) και είναι εκτός σχεδίου πόλεως!
Κι όμως οι βίλες ξεφυτρώνουν από παντού! Κι ας υπάρχει παρθένο δάσος.
Όσο δε υπάρχουν αξιωματικοί, τόσο οι ανάγκες για νέα οικόπεδα θα αυξάνουν, με συνέπεια το όποιο δάσος υπάρχει αυτή την στιγμή, σε λίγο χρόνο θα μετατραπεί σε τσιμέντο και γυαλί!
Οι μπολντζόζες και τα σκαπτικά μηχανήματα δουλεύουν ακατάπαυστα, εκχερσώνοντας και ισοπεδώνοντας τα δάση.
Η περιοχή που βρίσκεται εκεί όπου σταματά ο δρόμος, ανήκει στον συνεταιρισμό «Άγιος Σπυρίδωνας», και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνον με 4χ4 οχήματα! Εκεί οι καταπατήσεις δασών δίνουν και παίρνουν! Πολυτελείς κατασκευές, μέσα στο δάσος, σε δύσβατους κατσικόδρομους, έχουν υψωθεί, προκαλώντας κι εξοργίζοντας τον συνειδητοποιημένο πολίτη.
Αυτοί όλοι οι εγκληματίες-καταπατητές του δάσους, περιμένουν τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων τους. Προβλέπεται, λέει να μπει στο σχέδιο πόλης και η περιοχή αυτή!
Γι΄αυτούς μίλησε πριν από λίγο καιρό η Κυβέρνηση, ετοιμάζοντας νομοθετική ρύθμιση για την νομιμοποίηση των εγκλημάτων τους. Απλά την τελευταία στιγμή απέσυρε το σχετικό νομοσχέδιο.
Και αμέσως μετά, ω του θαύματος, άρχισε το μπαράζ των ανελέητων εμπρησμών σε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα οι καταπατητές του δάσους στην Πεντέλη, περιμένουν τις εκλογές, έχοντας την βεβαιότητα ότι η επόμενη Κυβέρνηση και μετά την έξαρση της..περιβαλλοντικής ευαισθησίας, θα νομιμοποιήσει τα εγκλήματά τους!
Κι ύστερα, όλοι αυτοί μπορεί και να ζητούν τα ρέστα από την Πολιτεία που δεν προστάτεψε το σπίτι τους από μία μελλοντική πυρκαγιά!
Στάχτη και μπούρμπερη να γίνουν.
ΔΑΣΑΡΧΗΣ: «ΚΑΝΑΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΑΝ»
Ο Δασάρχης Πεντέλης κ. Αλέξανδρος Ρήγας, υπήρξε αποκαλυπτικός:
«Για πολλές περιοχές από αυτές που είναι εντός σχεδίου πόλεως, κάναμε μηνύσεις, γιατί δεν είχαν την προβλεπόμενη υπογραφή του Υπουργού Γεωργίας. Παρ’όλα αυτά όμως, οι μηνύσεις μας απορρίφθηκαν, γιατί απάντησαν ότι αν και δεν είχαν την υπογραφή του Υπουργού Γεωργίας, ήταν Διοικητικές Πράξεις Σχεδίου Πόλεως» (!) Έτσι απλά! Ολόκληρες δασικές εκτάσεις, ουσιαστικά παρανόμως μπήκαν στο σχέδιο πόλεως, μια και δεν είχαν την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού!
Επικράτησε ο Νόμος του ...νταβατζή. Γιατί αν και οι πάντες βλέπουν ότι είναι δασικές εκτάσεις, αυτές μπήκαν στο σχέδιο πόλεως...χωρίς την υπογραφή του Υπουργού Γεωργίας!!!
Και μετά σου λέει, ο Υπουργός Δημοσίων Έργων μπορεί να ελέγχει και το Υπουργείο Περιβάλλοντος!!! Βουνά με δάση έχουν οικοπεδοποιηθεί!!!
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ»
Ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Πικερμίου κ. Ξηντάρας, μας είπε για το έγκλημα που συντελείται στην δασική περιοχή:
«Δεν είναι δασική η περιοχή. Κατ’αρχήν σχεδόν όλες αυτές οι εκτάσεις κάηκαν στις πυρκαγιές του 1995 και ’98. Η περιοχή είναι ενταγμένη στο σχέδιο πόλης περίπου από το 1980 με 1981, αν θυμάμαι καλά. Οι εκτάσεις ανήκουν στην Κοινότητα Πικερμίου, ενώ παλαιότερα ανήκαν στον ΑΟΟΑ. Υπάρχουν ακόμη 6000 στρέμματα τα οποία δεν έχουν μπει στο σχέδιο πόλης, είναι όμως υπό ένταξη. Αυτές οι εκτάσεις απ’ότι γνωρίζω ανήκουν σήμερα στον ΑΟΟΑ».
ΕΡΩΤ. Υπάρχουν βίλες οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή καταπράσινων λόφων, όπου δεν μπορεί να προσεγγίσει αυτοκίνητο, παρά μόνον πεζή ή οχήματα 4χ4. Αυτές οι περιοχές είναι στο σχέδιο πόλεως;
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: «Και αυτές οι εκτάσεις είναι στο σχέδιο πόλης. Ανήκουν στον συνεταιρισμό Αγίου Σπυρίδωνα. Απλά δεν έχει φτιαχτεί ακόμη ο δρόμος».
ΕΡΩΤ. Υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή Διώνη και Άγιο Σπυρίδωνα;
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: Όχι βέβαια, δεν υπάρχει κανένα αυθαίρετο κτίσμα.
ΕΡΩΤ. Κύριε Ξηντάρα, όλοι βλέπουν ότι η περιοχή Διώνη είναι γεμάτη παρθένα δάση. Αυτή η έκταση πώς είναι δυνατόν να μην θεωρείται δασική;
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: Σας απάντησα. Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιος δεν είμαι εγώ, αλλά ο Πρόεδρος, ο οποίος απουσιάζει σήμερα.
Από παντού ξεφυτρώνουν βίλες. Ένας οικοδομικός οργασμός δίχως τέλος. Τα δέντρα θυσιάζονται επειδή κάποιοι αποφάσισαν να θησαυρίσουν σε βάρος της φύσης. Με τον ρυθμό αυτό, σε λίγο καιρό δεν θα μείνει ούτε κλαδί! Οικολογική καταστροφή, ακρωτηριασμός του δάσους, ανάλογος της Πάρνηθας, μόνο που δεν μιλάει κανείς
«ΠΟΥΛΑΩ ΟΙΚΟΠΕΔΟ...ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ» !!!
Βρήκαμε την κυρία Κασ... (το όνομα παραλείπεται για ευνόητους λόγους. Τα στοιχεία της τα έχουμε στην διάθεσή μας), να κάθεται έξω από το μπαλκόνι του νεοανεγερθέντος σπιτιού της.
ΕΡΩΤ. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω με την γυναίκα μου οικόπεδο. Ξέρετε να πουλάει κανείς;
ΚΑΣ..: Εγώ πουλάω! 285 τετραγωνικά μέτρα, πίσω ακριβώς από το δικό μου οικόπεδο. ( Ακριβώς πίσω από το οικόπεδό της, ήταν δάσος).
ΕΡΩΤ. Πόσο το πουλάτε;
ΚΑΣ...: 200.000 Ευρώ;
ΕΡΩΤ. Αυτό το σπίτι στο χωματόδρομο, πωλείται; Γιατί το βλέπω ακατοίκητο.
ΚΑΣ...: Μην πας εκεί να αγοράσεις. Βλέπεις εδώ που τελειώνει ο δρόμος; Εδώ είναι όλα νόμιμα. Εκεί που αρχίζει ο χωματόδρομος, δεν έχουν άδεια. Αυτό εκεί συγκεκριμένα είναι αυθαίρετο. Καταπάτησαν το οικόπεδο, λάδωσαν κάποιους και τώρα περιμένουν να γίνουν εκλογές μπας και τους το νομιμοποιήσουν.
ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΙΔΡΕΥΣΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
Όχι θα κάτσει να σκάσει η Κοινότητα Πικερμίου για το αν όλοι βλέπουν το δάσος. Η Κοινότητα βλέπει το...παραδάκι. Εκπόνησε και πρόγραμμα για την ύδρευση της Διώνης, όπως φαίνεται κι από την πινακίδα. 792.196 Ευρώ είναι ο Προϋπολογισμός του έργου!
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;
Σήμερα, που διαπιστώνεται ότι και ενταγμένες στο σχέδιο πόλης περιοχές, έγιναν με μαϊμού διαδικασίες, η Πολιτεία τι κάνει; Θα συνεχίσει να κωφεύει, θα κλείσει τον φάκελο προς όφελος των βιαστών του δάσους, (Πολεοδομία-εργολάβοι κ.λ.π.) ή θα επανεξετάσει την υπόθεση; Είναι δυνατόν να βιάζεται τόσο εξώφθαλμα ένα δάσος και η Πολιτεία να μένει αδρανής, επειδή κάποιοι φρόντισαν προ 20ετίας να ..βαφτίσουν τα δάση...οικοδομήσιμες περιοχές;
Αν ένας εγκληματίας για τον άλφα ή βήτα λόγο αθωωθεί και εκ των υστέρων διαπιστωθεί η ενοχή του, δεν ξανανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης, προκειμένου να αποδοθεί η δικαιοσύνη;
Έτσι και τώρα: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΕΦ’ΟΣΟΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΔΑΣΗ- ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΦΑΚΕΛΟ ΠΙΚΕΡΜΙ-ΔΙΩΝΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΟΠΟΙΑ ΔΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Πηγή

http://www.press-bank.gr/

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι ετσι ακριβώς τα πράγματα. Ο μπαμπάς μου απόστρατος αξιωματικός περιμένει ακόμα για ένα οικόπεδο σε αυτη την περιοχή που το πληρώνει απο το 1970 περίπου,και ακόμα περιμένουμε. Αν ήταν όλα αλήθεια όσα αναφέρεις θα είχαμε ήδη χτίσει. Ελπίζω τα λεφτά που έδωσε να πιάσουν τόπο, και να προλάβει να χαρεί εστω λίγα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι κι εγώ παιδί στρατιωτικού και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ο πατέρας μου πληρώνει 40 χρόνια τώρα γι' αυτό το οικόπεδο. Όσο για το αν μπορεί στρατιωτικός να χτίσει παράνομα περιμένοντας να νομιμοποιηθεί στο μέλλον, σίγουρα δεν γίνεται αφού η διανομή θα γίνει κατόπιν κλήρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .