«Κίνημα πολιτών» από στόμα σε στόμα Tου Χρήστου Γιανναρά


Μερικές πολύ ωραίες προτάσεις μας δίνει η ανάλυση του Χ .Γιανναρά .αν και έχουμε δηλώσει ότι περιμένουμε να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη από όλους εμάς που μας εξέθεσε θα πάρουμε κάποια στοιχεία που μας δίνει η ανάλυση του για να δυναμώσουμε το ΕΑΜ.Β .

ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ...ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΑΜ.β'

«Κίνημα πολιτών» από στόμα σε στόμα Tου Χρήστου Γιανναρά


Να θυμηθεί ο ψηφοφόρος:

*Ποιες αιτίες, ποια αγανάκτηση οδήγησαν την πλειοψηφία να απορρίψει δύο φορές το ΠΑΣΟΚ, το 2004 και το 2007.

Άλλαξε σε τίποτα το ΠΑΣΟΚ από το 2004 ως σήμερα; Έδωσε το παραμικρό σημάδι αυτοκριτικής, μεταμέλειας, αναγνώρισης λαθών που προκάλεσαν δύο φορές την αποδοκιμασία του από τους ψηφοφόρους;


*Τον φορτωμένο σήμερα το όνειδος της αποτυχίας πρωθυπουργό, όταν από το βήμα του Κοινοβουλίου ειρωνευόταν με ανοίκεια «οικειότητα» το φανερά ολίγιστο των ηγετικών ικανοτήτων του αθρόως ανακύψαντος τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: του φερόταν, ωσάν να επρόκειτο για αδικημένο από τη φύση άτομο.


*Να ανακαλέσει με ενάργεια στη μνήμη του ο ψηφοφόρος τα τεκμήρια της ψηλαφητής διαπίστωσης ότι και τα δύο «κόμματα εξουσίας» δεν πιστεύουν σε τίποτα, δεν πονάνε για τίποτα, δεν έχουν αρχές και ραχοκοκαλιά.

Το ΠΑΣΟΚ περιέλαβε στους κόλπους του τον Μάρκο Βαφειάδη, αλλά και τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο – τέτοιον «σοσιαλιστικό» αχταρμά πρεσβεύει.

*Να θυμηθεί και να κρίνει ο ψηφοφόρος:

Τι διέφερε ως υπουργός Παιδείας ο καταγωγικά ανελλήνιστος σημερινός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ από τη Νεοδημοκράτισσα κυρία Γιαννάκου, που τα ασύστολα κατορθώματά της τιμωρήθηκαν από τη λαϊκή ψήφο, αλλά αμείφθηκαν υπερ-εκ περισσού από το κόμμα της με την πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο; Και γιατί άραγε έφτασε ο Θ. Πάγκαλος να καταγγέλλει τον σημερινό αρχηγό του, ως υπουργό Εξωτερικών, για απροσχημάτιστο εξαμερικανισμό του υπουργείου;

Στις μέρες που απομένουν ως τις εκλογές θα μπορούσε να προκύψει, από στόμα σε στόμα, κάτι σαν «Κίνημα Πολιτών» προφορικό, μια κοινωνούμενη πρόκληση προπαγανδισμού τριών στόχων:

Με την πειθώ ή τη χλεύη, να περιοριστεί, όσο γίνεται, ο αριθμός των μικρονοϊκών που ακόμα συνάζονται, με σημαιούλες και χειροκροτήματα, σε προεκλογικές ομιλίες και φιέστες.

Να σαμποταριστεί η κομματική χαρτούρα και αφισοκόλληση, να τη μεταφέρουμε αμέσως, άμα τη εμφανίσει, στην ανακύκλωση.

Τρίτος, ο σπουδαιότερος στόχος: Να πέσουν σε ποσοστό ψήφων κάτω του 20% τα κόμματα εξουσίας. Που δεν είναι δύο. Κίνημα πολιτών από στόμα σε στόμα. Με πτώση κάτω από το 20% αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, γεννιέται ελπίδα.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ.Β ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ…φίλε Γιανναρά

*Αποσπάσματα - μαγειρέματα δικά μας .


ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .