Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χτες, από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, συγγενής δικηγόρου, ο οποίος κατηγορείται πως έδωσε χρήματα για την δωροδοκία του πρώην δικαστή Λεωνίδα Στάθη.

Οι... μνήμες από το παραδικαστικό κύκλωμα που δρούσε στην Θεσσαλονίκη ζωντάνεψαν χτες στην αίθουσα του δικαστηρίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος έδωσε το ποσό των 8.000 ευρώ στον συγγενή του δικηγόρο, τα οποία κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην δικαστή.

Οπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος είχε ζητήσει τα χρήματα από τον κατηγορούμενο, προκειμένου να «λαδώσει» τον δικαστή, για να «εκδώσει απόφαση υπέρ του» σε υπόθεση πελάτη του. Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορούσε ένα τροχαίο ατύχημα και ο εν λόγω δικηγόρος εκπροσωπούσε την εταιρία του φορτηγού που είχε εμπλακεί στο ατύχημα.

Το θύμα είχε δει και τις τρεις αγωγές του εναντίον της εταιρίας του φορτηγού με το οποίο συγκρούστηκε αλλά και της ασφαλιστικής εταιρίας που εκπροσωπούσε να απορρίπτονται από τον συγκεκριμένο δικαστή, παρότι ο ίδιος είχε υποστεί σωματικές βλάβες.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε δωροδοκία δικαστή, διατηρώντας την πρωτόδικη απόφαση.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ θεσσαλονίκης