ΧΑΝΙΑ ..........Έβαλαν πάλι φωτιά στην Εβραϊκή συναγωγή...

Έβαλαν πάλι φωτιά στην Εβραϊκή συναγωγή


Η φωτιά στο κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής, που βρίσκεται στην παλιά πόλη των Χανίων, ξέσπασε στις 04.00. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με 5 άνδρες που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Μία ώρα αργότερα κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει...
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, «άγνωστος - άγνωστοι δράστες μπήκαν από διπλανό κτίριο στην αυλή της Συναγωγής, και στη συνέχεια παραβιάζοντας πόρτα του πρώτου ορόφου, προκάλεσαν πυρκαγιά, σε διώροφο κτίσμα με ενδιάμεσο ξύλινο πάτωμα, με άγνωστο τρόπο, με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και του αρχείου της»..

Χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, που επιχείρησε με δύο οχήματα επανδρωμένα με πέντε άνδρες, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε βαθμό που να προκαλέσει την ολοκληρωτική καταστροφή στη Συναγωγή και ζημιές σε γειτονικά κτίρια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 11 ημέρες, άγνωστοι δράστες είχαν μπει από διαφορετικό σημείο προκαλώντας πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να καεί μια εσωτερική σκάλα και βιβλία. Συνολικά από τις δυο επιθέσεις κάηκαν 2500 τίτλοι σπάνιων βιβλίων.
Δεκάδες βιβλία, ανεκτίμητης αξίας, που φιλοξενούνταν στη βιβλιοθήκη της Συναγωγής έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Η φωτιά κατέκαψε και την οροφή του κτιρίου, αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την σβήσουν πριν επεκταθεί σε διπλανά κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .