Αιματηρή εξέγερση μεταναστών στη Νότια Ιταλία



ΡΩΜΗ Δεκάδες τραυματισμούς και πολλές συλλήψεις προκάλεσε η εξέγερση αφρικανών μεταναστών σε μια μικρή πόλη στα νότια της Ιταλίας. Η Αστυνομία αντιμετώπισε με βία την οργή μιας μερίδας αφρικανών εργατών στην Καλαβρία που βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον του ξενοφοβικού πληθυσμού της περιοχής.

Οι ταραχές ξέσπασαν στην πόλη Ροζάρνο, όταν δύο μετανάστες, αφρικανικής καταγωγής, δέχθηκαν επίθεση με αεροβόλο όπλο από αγνώστους, την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι τους από τη δουλειά.

Μόλις έγιναν γνωστά τα νέα της ρατσιστικής επίθεσης, δεκάδες αλλοδαποί, στην συντριπτική τους πλειονότητα Αφρικανοί, βγήκαν στους δρόμους της πόλης, κρατώντας πανό που έγραφαν «Δεν είμαστε ζώα», για να διαμαρτυρηθούν για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους.

Εσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, κατέστρεψαν αυτοκίνητα και έκαψαν κάδους απορριμμάτων, προτού αναλάβουν δράση οι ιταλοί καραμπινιέροι. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι 14 Ιταλοί και έξι αφρικανοί μετανάστες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο τοπικό νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση συνελήφθησαν 16 μετανάστες.

Περισσότεροι από 1.500 μετανάστες διαμένουν μόνιμα σε βρώμικες αποθήκες ή εγκαταλελειμμένα εργοστάσια γύρω από το Ροζάρνο, χωρίς νερό και ρεύμα, υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που παρακολουθούν την περιοχή επισημαίνουν ότι πολλοί, μη έχοντας άλλη λύση, αναγκάζονται να συνεργαστούν με τοπικές εγκληματικές ομάδες.

«Αυτό που συνέβη είναι αποτέλεσμα μιας ξενοφοβικής και μαφιόζικης μισαλλοδοξίας» δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας της Καλαβρίας Αγκάτσιο Λοϊέρο, παραδεχόμενος ότι οι μετανάστες δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από μερίδα του λευκού πληθυσμού της πόλης.

«Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.Λαμβάνουμε όμως κάθε μέτρο που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπισή της» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι στο ιταλικό τηλεοπτικό Κανάλι 5, υπογραμμίζοντας ότι οι ταραχές προκλήθηκαν «λόγω της υπερβολικής μετανάστευσης από ξένους πληθυσμούς που υπονομεύουν την εσωτερική γαλήνη της χώρας και τροφοδοτούν την εγκληματικότητα».

Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει ψηφίσει αυστηρούς νόμους κατά των λαθρομεταναστών. Τα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, πρόστιμο 10.000 ευρώ για όσους δεν διαθέτουν άδεια παραμονής, φυλάκιση ως τρία χρόνια για όσους ενοικιάζουν σπίτια σε λαθρομετανάστες και αυστηρότατες ποινές για προσβολή αστυνομικών οργάνων.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=308452&dt=09/01/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .