του Διονύση Θανάσουλα....Απίστευτες δικαιολογίες από το Υπουργείο Άμυνας

Η πρόκληση συνεχίζεται


http://img.protothema.gr/594078AA5C9908BF4CE5477DFCE93D70.jpg
Με μια προκλητική ανακοίνωση, το ΓΕΝ... υπερασπίζεται την τιμή του νεοσύλλεκτου Πάρη Κασιδόκωστα χαρακτηρίζοντας νόμιμη και για επαγγελματικούς λόγους την άδεια που πήρε από το Ναυτικό ο γιος της κυρίας Μαριάννας Λάτση σχεδόν έναν μήνα μετά την ορκωμοσία του...


Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, και προσπαθώντας να καλύψουν όσα ο φωτογραφικός φακός φέρνει στο φως της δημοσιότητας, το ΓΕΝ επιμένει να υποστηρίζει πως ο νεοσύλλεκτος Πάρις Κασιδόκωστας, πήρε νομίμως άδεια για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα, φακός συνέλαβε τον ναύτη Κασιδόκωστα να επιδίδεται σε... βουτιές και φιγούρες με τη σανίδα του σερφ.


ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ (;) του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ο γιος της κυρίας Μαριάννας Λάτση, Πάρις Κασιδόκωστας, ζει τη δική του «Λούφα και απαλλαγή». Την ώρα που ο υπουργός δηλώνει σε όλους τους τόνους «τέλος τα ρουσφέτια» και υπόσχεται «δίκαιη θητεία για όλους», ο «ναύτης των σαράντα ημερών» κ. Πάρις Κασιδόκωστας απολαμβάνει ειδυλλιακές διακοπές στο εξωτικό Saint Barths της Καραϊβικής -οι φωτογραφίες με τις βουτιές του τραβήχτηκαν στις 23 Μαρτίου-, έχοντας πάρει άδεια για ταξίδι στο εξωτερικό.  διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ


Το εξωτικό ταξίδι του στρατευμένου στην Καραϊβική έγινε δεκτό προκειμένου ο
ίδιος να ξεκουραστεί από τις δύσκολες ώρες που περνάει υπηρετώντας στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΝ, κάτι πρωτοφανές για νεοσύλλεκτο ναύτη που έχει ορκιστεί πριν από έναν μήνα, όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί κύκλοι, οι οποίοι όμως δεν γνωρίζουν τη φιλική σχέση του κ. Βενιζέλου με την οικογένεια Λάτση. Ο
σημερινός υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε δώσει μάλιστα το «παρών» στην πρώτη σειρά της επίσημης πρεμιέρας της ταινίας «Swing vote», παραγωγός της οποίας ήταν ο κ. Κασιδόκωστας, τον Σεπτέμβριο του 2008 στην Αθήνα, όταν ήταν απλός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Οικογενειακή φιλία

Σε μια βραδιά με χολιγουντιανή εσάνς, όπου παρέστησαν όλοι οι σχεδόν οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Βενιζέλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κυρία Λίλα Μπακατσέλου προσήλθε με χαμόγελα και φωτογραφήθηκε σε μεγάλα κέφια με τον σημερινό ναύτη, πριν οδηγηθεί στην αίθουσα. Μάλιστα είχε ιδιαίτερα θερμή συνομιλία με την κυρία Μαριάννα Λάτση στο πάρτι που ακολούθησε σε σικ κλαμπ της παραλιακής μετά την προβολή της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κέβιν
Κόστνερ και έχει θέμα την ψήφο ενός ανθρώπου που θα καθορίσει το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής.


Ενάμιση χρόνο μετά, ο κ. Βενιζέλος είναι υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο γιος της κυρίας Λάτση υπηρετεί ως VIP ναύτης, παίρνοντας εξόδους πριν ακόμα ορκιστεί και άδειες για εξωτικά ταξίδια στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αξιωματικούς του Στρατού, άδειες για ταξίδια στο εξωτερικό και ει- δικά σε νεοσύλλεκτους δίνονται με ιδιαίτερη φειδώ και μόνο κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις. Οπως τονίζουν, πρέπει να συντρέχουν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι, να υπάρχει αποδεδειγμένη επαγγελματική υποχρέωση εκτός Ελλάδος ή να συντρέχουν λόγοι υγείας. «Ενα εξωτικό ταξίδι με παρέα στην Καραϊβική δεν ξέρω σε ποια ακριβώς από τις παραπάνω κατηγορίες εντάσσεται», λέει με νόημα ανώτατος αξιωματικός του Στρατού.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στη διάρκεια υπουργίας του κ. Βενιζέλου, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο δήλωνε: «Ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας πρέπει να καταστεί χρόνος δημιουργικός και γόνιμος για τους νέους ανθρώπους που υπηρετούν την πατρίδα». Εχοντας κατά νου αυτή ακριβώς τη δήλωση, ο κ. Κασιδόκωστας, που ορκίστηκε μόλις πριν από έναν μήνα, κάνει τις βουτιές του στο πιο ακριβό θέρετρο της Καραϊβικής, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, την ώρα που τουρκικές κορβέτες αλωνίζουν στο Αιγαίο και οι υπόλοιποι στρατεύσιμοι έκαναν παρέλαση για την 25η Μαρτίου...

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και η μετάθεσή του, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στις 26 Φεβρουαρίου, ήταν η πιο ευνοϊκή που θα μπορούσε να έχει κάποιος στο Ναυτικό, αφού τον έστειλαν όχι σε κάποιο πολεμικό πλοίο ή σε κάποιο ναύσταθμο, αλλά στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΝ κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Ο κ. Ελευσινιώτης ανέλαβε τα καθήκοντά του την περίοδο που ο γιος της κυρίας
Μαριάννας Λάτση παρουσιαζόταν για να υπηρετήσει τη... VIP θητεία του και φρόντισε να τακτοποιήσει τον κ. Κασιδόκωστα. Φαίνεται τελικά ότι η επιλογή του να υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό έγινε με τα... κριτήρια που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πριν από πέντε μήνες.

Σύμφωνα με τα δικά του λόγια, οι κληρωτοί στο Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να
ασκούν ναυτικά επαγγέλματα ή να εκπαιδεύονται γι’ αυτά, κάτι που προφανώς έκανε στο ειδυλλιακό θέρετρο της Καραϊβικής ο ναύτης κ. Κασιδόκωστας.

Εξασκήθηκε στις βουτιές σε τιρκουάζ νερά και στις βόλτες κάτω από τον καυτό ήλιο!
Γυρίσματα στη Δήλο Εικάζεται ότι πριν ή μετά την απόδρασή του από το κοσμοπολίτικο θέρετρο, ο κ. Κασιδόκωστας πέρασε και μια βόλτα από το Λος Αντζελες, εκεί όπου έχει στήσει μαζί με τον κολλητό του Τέρι Ντούγκας τη δική του εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών. Η «1821 Pictures» έχει στα σκαριά δύο νέες ταινίες με τίτλο «Spree» και «Sinister» αντίστοιχα, που εντάσσονται αμφότερες στην κατηγορία των θρίλερ. Η δεύτερη μάλιστα έχει και ελληνικό χρώμα, αφού η υπόθεσή της εκτυλίσσεται υποθετικά στη Δήλο, όπου μια παρέα εφήβων καλείται να αντιμετωπίσει έναν υπερφυσικό δολοφόνο! Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα επιτραπεί στον κ. Κασιδόκωστα να πραγματοποιήσει γυρίσματα σε έναν από τους πλέον σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, αλλά αν σκεφτεί κανείς την «ειδυλλιακή» στρατιωτική θητεία του, τότε τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται.

Στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΝ όπου μετατέθηκε ελάχιστες είναι οι φορές που εμφανίστηκε -σύμφωνα με τα όσα ακούγονται- από τη στιγμή της ορκωμοσίας του και μετά, ζώντας τη δική του «λούφα και απαλλαγή» από την πρώτη μέρα που κατατάχτηκε στο Πολεμικό Ναυτικό.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=64536

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .