Η οικονομία μοιάζει πολύ με τον αθλητισμό. Ό,τι είναι ένα αθλητικό στάδιο, είναι ένα οικονομικό περιβάλλον. Ο κάθε λαός έχει το δικό του στάδιο και μέσα σ' αυτό αναπτύσσεται το σύνολο της αθλητικής του λειτουργίας. Μέσα σ' αυτό αγωνίζονται οι άριστοί του και μέσα σ' αυτό παρακολουθούν οι πολίτες του τα αθλητικά δρώμενα. Ο αγώνας είναι δίκαιος όταν υπάρχει αυτό το οποίο ονομάσαμε ηθική. Όταν δηλαδή υπάρχει κοινός παρανομαστής για όλους, είτε αυτοί είναι θεατές και θα ήθελαν ν' αγωνιστούν είτε είναι αθλητές και αγωνίζονται ήδη. Οι πιο γρήγοροι πολίτες θ' ανταγωνιστούν μεταξύ τους στην ταχύτητα, οι πιο δυνατοί στη σφαιροβολία, οι πιο αλτικοί στο ύψος κλπ.. Αυτό το οποίο ονομάζουμε "παρανομαστής" στην περίπτωση αυτήν δεν έχει σχέση με τους κανονισμούς του κάθε αθλήματος. Δεν μιλάμε για "κλοπή".
Δεν μιλάμε για λιγότερα μέτρα σε αγώνα δρόμου. Δεν μιλάμε για ελαφρύτερη σφαίρα στις ρίψεις. Αυτό το οποίο ονομάζουμε κοινό "παρανομαστή" είναι κάτι άλλο. Είναι το δεδομένο του κοινού περιβάλλοντος για όλους τους διαγωνιζόμενους. Άνθρωποι που ανήκουν στην ίδια φυλή, κατοικούν στον ίδιο χώρο, πηγαίνουν στα ίδια σχολεία, τρώνε την ίδια τροφή, πίνουν το ίδιο νερό κλπ., διαγωνίζονται μεταξύ τους. Μέσα σ' ένα κοινό περιβάλλον ανταγωνίζονται σε κάποια ειδικά χαρακτηριστικά τους. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .