Το παραλήρημα κατά των εθνικών μας συμφερόντων συνεχίζεται και όλοι κάνουν τους μουγκούς

Η εβραικών συμφερόντων Goldman Sachs στην προσπάθεια δημιουργίας πανικού κατά της Ελλάδας ανακοινώνει: "Η Ελλάδα χρειάζεται 150δις ευρώ για την επόμενη τριετία"

«Κεφάλαια ύψους τα 150 δισ. ευρώ χρειάζεται η Ελλάδα μέσα στην επόμενη τριετία, ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας», εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της - εβραικών συμφερόντων - Goldman Sachs για την Ευρώπη, Έρικ Νίλσεν. Ο κ. Νίλσεν 

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ 

σημειώνει πως κατά τους υπολογισμούς του ένα πλήρες πακέτο χρηματοδότησης ενός έτους θα πρέπει να ανέλθει στα 50-55 δισ. ευρώ, ένα πακέτο 18 μηνών απαιτεί περί τα 75 δισ. ευρώ και ένα πρόγραμμα τριετίας 150 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά είναι πολύ περισσότερα από αυτά του πακέτου διάσωσης ΕΕ-ΔΝΤ, συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ. Όμως, ακόμα και ένα πακέτο χρηματοδότησης 12-18 μηνών ενέχει ρίσκα που μπορούν να οδηγήσουν σε αναδιάρθρωση δανεισμού, επισημαίνει και προσθέτει πως ακόμα και όταν η χώρα θα έχει χρηματοδότηση, ο ιδιωτικός τομέας, συμπεριλαμβανομένου και των τραπεζών, θα είναι δύσκολο να βρει χρηματοδότηση με ανεκτά επιτόκια. Το ποσό των 150 δισ. ευρώ με το τρέχον οικονομικό περιβάλλον δεν είναι εύκολο να ανευρεθεί και ο οικονομολόγος αμφιβάλλει αν οι Ευρωπαίοι μπορούν να δώσουν περισσότερα από τα 30 δισ. ευρώ που συμφώνησαν.

Και το αναφέρει αυτό γιατί υποψιάζεται, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο σημείωμά του, ότι υπάρχουν διεργασίες μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για το θέμα της ρευστότητας και μάλλον το πακέτο θα είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια και πιο αποφασιστικό απ΄όσο είχαν αρχικά προγραμματίσει. Ωστόσο, και αυτός ανησυχεί για τις πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιδράσεις που θα προκαλέσουν τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .