Στο φως υπόθεση σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ στα ΕΛΤΑ....ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ??Ζητείται άνοιγμα λογαριασμών

Στο φως 
υπόθεση σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ στα ΕΛΤΑ

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών συνολικά 84 στελεχών των ΕΛΤΑ ζήτησε ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης, ο οποίος διερεύνησε καταγγελίες για σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ.
Οι ορκωτοί λογιστές κλήθηκαν από τον υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Νίκο Σηφουνάκη μετά από καταγγελίες για κατασπατάληση δημόσιο χρήματος σε ταξίδια (υπαρκτά και ανύπαρκτα), καλλυντικά, διασκεδάσεις σε κέντρα πολυτελείας στην Αράχοβα, στο Καρπενήσι, στην Ερέτρια, στη Βουλιαγμένη, απευθείας αναθέσεις έργων, στημένους διαγωνισμούς προμηθειών, ανακαινίσεις εξοχικών οικιών και κατασκευές πισίνων. 
διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ το 2004 τα ΕΛΤΑ παρουσίαζαν κέρδη 7 εκατ. ευρώ, το 2009 εμφάνισαν ζημιές 37 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Σχοινιωτάκης με έγγραφό του προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών επισυνάπτει καταγγελίες με τις οποίες ζητείται να ανοίξουν οι λογαριασμοί συνολικά 84 στελεχών των ΕΛΤΑ, την περίοδο 2004-2009, ώστε «να ελεγχθεί η περιουσιακή τους κατάσταση (ακίνητα, κινητά, αξιόγραφα πάσης φύσεως, συμμετοχή σε επιχειρήσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς κτλ.)».
Ο νέος πρόεδρος των ΕΛΤΑ Π. Βουρνάς δήλωσε στο «Βήμα» ότι ήδη απολύθηκε ένα διευθυντικό στέλεχος και ότι όλη η υπόθεση συντόμως θα οδεύσει προς τον εισαγγελέα. «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, είχαμε καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά στα ΕΛΤΑ. Πώς είναι δυνατόν από 7 εκατ. ευρώ κέρδη που παρουσίαζαν τα ΕΛΤΑ το 2004 να φθάσουν το 2009 στα 37 εκατ. ζημιές;» ανέφερε ο κ. Βουρνάς.
Δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ

Υ.Γ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .