Όταν η Lazard γίνεται…Λαζάρου, τότε Vox populi, vox dei.

Όταν η Lazard γίνεται…Λαζάρου, τότε  Vox populi, vox dei.
H άγνοια είναι σαν ένα σάπιο δόντι. Την καταλαβαίνεις μόλις ο άλλος ανοίξει το στόμα του. Αυτό έπαθε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φ.Πετσάλνικος στην προχθεσινή συνεδρίαση της Βουλής.
Από το βήμα της Βουλής ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στις κόκκινες γραμμές του κόμματός του ανέφερε ότι δεν θα δεχτούν καμιά συζήτηση, ούτε καν σκέψη για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
Και όταν κάποιοι από το ΠαΣοΚ αντέδρασαν , ποιούμενοι την νήσσαν,  ο κ. Σαμαράς τους κατακεραύνωσε λέγοντας   /ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 
«Και επειδή ρωτάτε ποιος το είπε αυτό; Εάν πείτε τη λέξη «Lazard» στις διεθνείς αγορές, μόνο τη λέξη αυτή να πείτε, είναι σαν να θέλετε να με πείσετε ότι είπατε καρδιολόγο και ζητάτε μικροβιολόγο».
Δημιουργήθηκε κάποιος θόρυβος και στο σημείο αυτό επενέβη ο πρόεδρος της Βουλής λέγοντας το …ιστορικό: «Σας παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι! Είπε ο κύριος Σαμαράς για τον κύριο Λαζάρ«  ( ή Λαζάρου όπως γράφτηκε στα πρακτικά της Βουλής).
Η άγνοια των στενογράφων της Βουλής είναι δικαιολογημένη. Η άγνοια όμως από το υψηλότερο πρόσωπο του Ελληνικού κοινοβουλίου, τον Πρόεδρό του ,  καταδεικνύει για ποιον λόγο είμαστε σ` αυτό το οριακό σημείο.
Αποδεικνύει ότι άσχετοι και αμαθείς άνθρωποι, (με εγκληματική για την πατρίδα μας πλήρη άγνοια βασικών γνώσεων ), έχουν καταλάβει τα ύψιστα αξιώματα.
Lazard κύριε Πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου! Lazard ! Όχι …Λαζάρου!
Η Lazard Ltd (LAZ ) είναι η μητρική εταιρία της Lazard Group LLC, μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο επενδυτικές τράπεζες  με περίπου 2.300 υπαλλήλους σε 39 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Η Lazard λοιπόν κ. Πετσάλνικε,  ως οικονομικός σύμβουλος συνέβαλε  σε πολλές από τις πιο σημαντικές και σύνθετες  συγχωνεύσεις και εξαγορές των τελευταίων 160 χρόνων. Ειδικεύεται δε στιςαναδιαρθρώσεις ( και επειδή όπως καταλαβαίνω κ. Πετσάλνικε ο ρόλος σας στα πολιτικά δρώμενα περιορίζεται στο καλωσόρισμα των μαθητών Δημοτικών Σχολείων στα θεωρεία της Βουλής, σας εξηγώ ότι ο όρος αναδιάρθρωση είναι η ωραιοποιημένη έκφραση της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ).
Η Lazard λοιπόν κ. Πετσάλνικε, έχει «συμβουλεύσει» από το 1999 έως σήμερα σε περισσότερες από 250 αναδιαρθρώσεις (είπαμε…Χρεοκοπίες ) μεταξύ των οποίων ….της Αργεντινής, της Νικαράγουα, του Εκουαδόρ , της Ακτής Ελεφαντοστού κ.α
Η Lazard λοιπόν κ. Πετσάλνικε, έκλεισε … «συμφωνία» με την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου πριν λίγες ημέρες  όταν η «τρόικα» βρισκόταν στην Αθήνα.
H Lazard λοιπόν κ. Πετσάλνικε ,δεν είναι κανένας ….Λαζάρου, αλλά η επίτοκος της Χρεοκοπίας.
Εκεί έχει σκοπό να μας οδηγήσει η κυβέρνηση σας κ. Πετσάλνικε!
ΥΓ. Το «Vox populi, vox dei» του τίτλου κύριε Πετσάλνικε (για να σας βοηθήσω) σημαίνει «φωνή λαού, φωνή Θεού».
http://www.politis-gr.com/?p=1645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .