Ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών προσφεύγει στο ΣτΕ κατά του μνημονίου!!!

  • Τώρα αρχίζουν τα "γλέντια", αφού οι συνταγματολόγοι της κυβέρνησης θα βρεθούν πολλαπλά εκτεθειμένοι, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει πλέον να αποδείξει πως είτε δεν γνώριζε τι εισήγαγε στη χώρα είτε γνώριζε και υπηρετούσε το σχέδιο εισβολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα...
Στην άσκηση ακυρωτικής αίτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των εκτελεστικών διατάξεων του Μνημονίου και την προσβολή όλων των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν για την εφαρμογή του, προχωρεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΣΑ μεταξύ του προέδρου του Συλλόγου και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), με σκοπό την οριστικοποίηση των δικαστικών ενεργειών.
Οι αιτήσεις ακυρώσεως θα συνταχθούν από εξειδικευμένους στο εργατικό, διοικητικό και ευρωπαϊκό δίκαιο δικηγόρους, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γεωργίου Κασιμάτη.
Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών «αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τη σημασία του κοινωνικού και επιστημονικού του ρόλου, με σκοπό την εν γένει προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των θιγόμενων πολιτών και κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από τις διατάξεις του Μνημονίου.
Οπως αναφέρει ο ΔΣΑ θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για «τη συνεργασία και με άλλους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, με το αιτιολογικό ότι: «οι διατάξεις του Μνημονίου είναι θέμα που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και εκ του λόγου αυτού, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε στην κατεύθυνση υπεράσπισης του κράτους δικαίου, με σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα».
http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/blog-post_6308.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .