Ποιος χάρισε στην « Μητσοτακική» ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τα 5.500.000.000 ευρώ;



Tι έγινε με το καραμπινάτο σκάνδαλο της διαγραφής του Πρόστιμου, ύψους 5.511.351.867 ευρώ, που είχε επιβληθεί στην χρηματιστηριακή εταιρία «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έγραφε η καθημερινή στις 4/3/2010. Συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν από την εισαγγελία Εφετών οι υπεύθυνοι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολη» Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης και Γιώργος Αποστολίδης. Οι τρεις υπεύθυνοι της «Ακρόπολης», κατηγορούμενοι στην υπόθεση του υπερτιμολογημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που αγοράστηκε από τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, συνελήφθησαν μετά από βούλευμα του συμβουλίου Εφετών που διατάσσει την προφυλάκισή τους, αλλά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», Γ. Αποστολίδης, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα. Υπόθεση βραδείας πλεον εισαγγελικής έρευνας αποτελεί η υπόθεση διαγραφής προστίμου 5,5 δισ. , που είχε επιβληθεί στην "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" για την εμπλοκή της στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, η ΦΑΕΕ Αθηνών διέγραψε, το 2008, το πρόστιμο, που είχε επιβληθεί. Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε ότι το θέμα αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Ωστόσο από τη μεριά του ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας τόνισε ότι πρόκειται για αναστολή είσπραξης, λόγω προσφυγής της χρηματιστηριακής εταιρίας στη Δικαιοσύνη, στα διοικητικά δηλ. δικαστήρια, και όχι διαγραφής του προστίμου.

Πόσα χρόνια θα κρατήσει η εισαγγελική έρευνα; Μέχρι να παραγραφεί
http://ixnos1.blogspot.com/2010/07/5500000000.html?zx=d5934de6b14a9211

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .