Το Ισραήλ προειδοποιεί πως δεν θα επιτρέψει την προσέγγιση φορτηγού πλοίου

Η ισραηλινή ηγεσία εξέφρασε σήμερα την αποφασιστικότητά της να εμποδίσει ένα φορτηγό πλοίο που απέπλευσε από την Ελλάδα και έχει ενοικιασθεί από τη Λιβύη, να φθάσει στη Γάζα και να διασπάσει τον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στην παλαιστινιακή περιοχή. «Το Ισραήλ δεν πρόκειται να επιτρέψει στο σκάφος να ξεφορτώσει άμεσα το φορτίο του στον λιμένα της Γάζας», προειδοποίησε μέσω της κρατικής ραδιοφωνίας ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Γιόσι Πελέντ, του δεξιού κυβερνητικού κόμματος Λικούντ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο ίδιος τόνισε πως ένα τέτοιο προηγούμενο «θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες από πλευράς ασφαλείας» για το Ισραήλ, καθώς το άνοιγμα του λιμένος της Γάζας θα μπορούσε να επιτρέψει την μαζική εισαγωγή όπλων στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, που αντιστέκεται στο Ισραήλ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμύνης Εχούντ Μπαράκ χαρακτήρισε χθες βράδυ ως «ανώφελη πρόκληση» τη νέα απόπειρα να διασπασθεί ο αποκλεισμός της Γάζας.
http://greeknation.blogspot.com/2010/07/blog-post_2245.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .