Διώκεται ο Πανικας αλλά πουλάει τρέλα ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.


Ποντιακά ανέκδοτα του πανίκα …Τι μπορεί να φανταζόταν το μυαλό του όταν αποφάσιζε να ξεκινήσει τον "αγώνα" του από την Βεργίνα ,μόνο αυτός ξέρει.
Με καραγκιοζλίκια και με μπαρούφες ο Νομάρχης όλο αυτόν τον καιρό ήταν κατά του Καλλικράτη ,τελικά πρώτος δήλωσε συμμετοχή …το ερώτημα μας είναι  αν θα του επιτραπεί η συμμετοχή μετά από  ότι του προσάπτουν  .Απο εμάς θα έχει τα δέοντα με την πρώτη ευκαιρία του το έχουμε υποσχεθεί.
Διαβάστε την  κατηγορία ΕΔΩ

Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, με την κατηγορία της απιστίας, ασκήθηκε σε βάρος του νομάρχη Θεσσαλονίκης, και υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Η δίωξη, που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αφορά στην υπόθεση των απευθείας αναθέσεων σε τουριστικά γραφεία για τη μεταφορά μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία κινήθηκε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2006 ο τότε υποψήφιος νομάρχης -με τον ΛΑ.Ο.Σ.- Δημήτρης Τσιπίδης.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση και ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αντινομάρχη, Γιώργου Τσαμασλή, και για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος σε βάρος των εκπροσώπων των εν λόγω εταιρειών.

Ωστόσο, η δικογραφία επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, λόγω «της μεγάλης ελάττωσης της δημόσιας περιουσίας». ...


Η υπόθεση αφορά στη μεταφορά μαθητών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών και Δράμας και σε πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης γίνεται λόγος για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

«Δεν εισάγει λόγο άρσης ή εξάλειψης του αξιόποινου των αδικημάτων που αφορούν τις καταρτίσεις των συμβάσεων, αλλά σκοπός του νόμου ήταν να εγκριθούν οι υπογραφές που καταρτίστηκαν κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο βούλευμα.

Στο ίδιο βούλευμα μνημονεύεται το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο γίνεται λόγος για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η νομαρχία Θεσσαλονίκης κατά το σχολικό έτος 2004 - 2005 δαπάνησε 2.253.623 ευρώ πάνω από την προβλεπόμενη πίστωση για την προκηρυχθείσα σύμβαση. Το έτος 2005 - 2006 η υπέρβαση ανήλθε σε 4.905.783 ευρώ.

Το έτος 2006 - 2007 η υπέρβαση ανήλθε σε 4.113.972 ευρώ. Το σχολικό έτος 2005 - 2006 η νομαρχία ανέθεσε απευθείας εννέα δρομολόγια με ανώτατη επιτρεπόμενη ημερήσια δαπάνη της τάξεως των 857 ευρώ με την τιμή των 2.795 ευρώ, δηλαδή υπέρβαση της τάξεως του 300% (σελίδα 29 του πορίσματος), ενώ κατά το ίδιο σχολικό έτος ανέθεσε απευθείας δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, έναντι ποσού 2.000 ευρώ ημερησίως, ενώ η ανώτατη επιτρεπόμενη δαπάνη ανέρχεται σε 262,02 ευρώ.

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .