ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΗ" Ο Πάπας Βενέδικτος ...

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του Παν. Τραϊανού για τον ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ εσπευσμένα ο πάπας θέλησε  συνάντηση με την “γαλαζοαίματη” της Αγγλίας…

Πάπας Βενέδικτος: Επίσκεψη στη Βρετανία και αντιδράσεις




pope_in_britainΕπίσκεψη τετραήμερης διάρκειας στη Βρετανία πραγματοποιεί ο Πάπας Βενέδικτος, την πρώτη επίσημη επίσκεψη Πάπα από το 1982, υπό τα βάρος όμως των καταγγελιών θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης έναντι του Βατικανού. Δείγμα του κλίματος αυτού είναι το γεγονός ότι χιλιάδες εισιτήρια για τις λειτουργίες που θα τελέσει ο Πάπας παραμένουν απούλητα.
Η Βασίλισσα Ελισσάβετ, επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας υποδέχθηκε τον Πάπα Βενέδικτο στην κατοικία της στο Εδιμβούργο στη Σκωτία  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
, πέντε αιώνες μετά το σχίσμα των δύο Εκκλησιών. Στη Βρετανία οι καθολικοί ανέρχονται σε περίπου έξι εκατομμύρια.
Στον αντίποδα οργανώνονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην επίσκεψη που θα κοστίσει σε καιρό ύφεσης στους Βρετανούς 14,5 εκατομμύρια ευρώ, τόσο για το οικονομικό σκέλος, όσο και για τη σκληρή γραμμή του Πάπα Βενέδικτου σε θέματα ομοφυλόφιλων, εκτρώσεων και χρήσης προφυλακτικών.
Λάδι στη φωτιά έριξε και η ατυχής δήλωση του στενού συνεργάτη του Πάπα, καρδινάλιου Βάλτερ Κάσπερ, πως «φτάνοντας στη Βρετανία μερικές φορές νομίζεις ότι είσαι σε τριτοκοσμική χώρα». Επισήμως και μετά τη δήλωσή του, ο καρδινάλιος αποσύρθηκε από την αποστολή την Τετάρτη, για λόγους υγείας.
Όπως δήλωσε η Ζοέλ Καστέξ, μέλος του δικτύου SNAP το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ: «Είναι ανέντιμο να λες ότι οι αρχές της Εκκλησίας ήταν αργές και δεν επέδειξαν επαγρύπνηση. Αντιθέτως, ήταν γρήγορες και επαγρυπνούσαν, αλλά για να κρύψουν και όχι για να προλάβουν αυτές τις τρομερές ενέργειες. Οι επίσκοποι σε ολόκληρο τον κόσμο συνεχίζουν σκοπίμως να επιλέγουν τη μυστικότητα και την εξαπάτηση σε βάρος της ασφάλειας (των παιδιών) και της εντιμότητας στις περιπτώσεις παιδεραστίας. Αυτή είναι η καθαρή και θλιβερή αλήθεια. Η μόνη πρόοδος που έκανε το Βατικανό όσον αφορά την παιδεραστία ήταν τόσο λίγη που είναι ουσιαστικά ασήμαντη. Λειτουργώντας υπό τεράστιες πιέσεις, το Βατικανό είπε στους επισκόπους να καλούν την αστυνομία για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης αν τους υποχρεώνει να το κάνουν η τοπική νομοθεσία».
Ζητώντας να υπάρξει μια δίκαιη ποινή για τους ενόχους, ο ποντίφικας δήλωσε: «Η Εκκλησία δεν επέδειξε επαρκή επαγρύπνηση. Δεν έλαβε αρκετά γρήγορα και αποφασιστικά τα απαραίτητα μέτρα».
Πηγή: ΝΕΤ
 Υ.Γ
Μαύρα σύννεφα πάνω από το Βατικανό εδώ και μερικές μέρες κακός οιωνός για το βασίλειο του “ Αινεία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .