Όλη η Ελλάδα μια μεγάλη φυλακή.!


Πατήστε για μεγέθυνση.
Δρακόντειος νόμος για όλους τους φορολογούμενους
Φυλάκιση, λουκέτα και για 1 ευρώ.
Αυτά διάβασα χθες και συγκεκριμένα στο Newsbeast και σκέφθηκα πόσο άνανδρα και πισώπλατα κτύπησε τη χώρα μας αυτή η κυβέρνηση που με λόγια του τύπου "για το καλό του πολίτη" η τα λεφτά "υπάρχουν" και άλλα πολλά παχυλά κατάφερε να μας μαντρώσει και ταυτόχρονα να ασελγεί καθημερινά εν ονόματι της ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Δεν αντιλαμβάνομαι, και πέστε με χαζό, πως ένας επαγγελματίας που είναι χρεωμένος μέχρι το λαιμό θα μπορέσει να εξοφλήσει τα χρέη του στην εφορία όταν δεν ξέρει αύριο τι του ξημερώνει και όταν ο τζίρος του καθημερινά είναι στο μηδέν..!
Επίσης ... Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πώς ένας απλός πολίτης άνεργος ενώ έχει παλαιά χρέη στην εφορία θα μπορέσει να τα διεκπεραιώσει;;.!
Με αυτό τον νόμο που ετοιμάζουν και θα διαβάσετε παρακάτω η μισή Ελλάδα θα πάει φυλακή και η άλλη μισή θα περιμένει τη σειρά της....και να είχαμε και φυλακές..!!
Σας πληροφορώ ότι αυτές που υπάρχουν είναι πλήρεις και σε πολλά αδικήματα όπως μικροκλοπές (τσαντάκηδες κλπ) δίνουν "προσωρινή άφεση".
Οι αυστηρότερες ποινές έναντι των φοροφυγάδων εντάσσονται στο νομοσχέδιο της περαίωσης που κατατέθηκε στη Βουλή χθες, ψηφίζεται σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και τίθεται άμεσα σε ισχύ:
1. Ο φορολογούμενος έχει υποχρέωση να αποδείξει τη φορολογική νομιμοφροσύνη του παρουσιάζοντας την πραγματική πηγή ή αιτία του εισοδήματός του που οδηγεί σε προσαύξηση της περιουσίας του, όταν δεν προκύπτει η προέλευσή της. Πρόκειται για νέου τύπου "πόθεν έσχες". Αν δεν αποδειχθεί η προέλευσή του, τότε φορολογείται ως εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα. Η διάταξη στοχεύει κατευθείαν τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους που δηλώνουν εισοδήματα πείνας και διάγουν πολυτελή βίο.
2. Ποινικό αδίκημα που οδηγεί σε ποινή φυλάκισης θεωρείται η μη απόδοση από το πρώτο ευρώ και μέχρι 3.000 ευρώ ετησίως ή η ανακριβής απόδοση ΦΠΑ και κάθε είδους φόρου. Προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους για μη απόδοση από 3.000 έως 75.000 ευρώ και τουλάχιστον 10 έτη για μη απόδοση 75.000 ευρώ ετησίως.
3. Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 4 μηνών για 3 συναλλαγές μη έκδοσης αποδείξεων ή έκδοσης ανακριβούς απόδειξης κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή μη καταχώριση στα βιβλία σε περίπτωση παρακώλυσης ελέγχου. Σε υποτροπιασμό εντός τριετίας η ποινή φυλάκισης είναι τουλάχιστον 6 μήνες.
4. Διεύρυνση ποινικής δίωξης-εξπρές και σε μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ ή άλλων φόρων άνω των 75.000 ευρώ ετησίως, μη έκδοση άνω 10 παραστατικών αξίας άνω των 500 ευρώ κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή υπηρεσιών, καθώς και έκδοση ή αποδοχή εικονικών στοιχείων αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Η υπόθεση προωθείται από τον εισαγγελέα κατά προτεραιότητα.
5. Αμεση ποινική δίωξη από έφορο για υποθέσεις φοροδιαφυγής στις οποίες ασκήθηκε προσφυγή κατά του φύλλου ελέγχου από τον φορολογούμενο.
6. Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ή Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάζονται όλες οι υποθέσεις φοροδιαφυγής.
7. Εξπρές 48ωρο κλείσιμο της επιχείρησης, αν διαπιστωθεί η μη έκδοση άνω 10 παραστατικών αξίας άνω των 500 ευρώ και έπειτα από εντολή του ΣΔΟΕ.
8. Εξουσία κατάσχεσης κινητών ή ακινήτων και στα χέρια τρίτων αποκτούν οι έφοροι και ειδικές ομάδες του υπουργείου, ώστε να επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων. Η προσωποκράτηση έχει καταργηθεί.
9. Το Δημόσιο συμψηφίζει χρέη οφειλέτη, χωρίς δήλωσή του, με επιστρεφόμενους φόρους.
10. Παύουν να ισχύουν από 1/1/2012 οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τήρησης και έκδοσης βιβλίων για εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων επιτηδευματιών.
http://gianniotis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .