Ξανανοίγει η βιβλιοθήκη του Βατικανού....



vatican_libraryΜία από τις διασημότερες βιβλιοθήκες του κόσμου, η βιβλιοθήκη του Βατικανού, θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της για τους μελετητές στις 20 Σεπτεμβρίου, αφού παρέμεινε κλειστή επί τρία χρόνια προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες και να αποκτήσει τα πιο σύγχρονα μέτρα ασφαλείας .Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Όπως εξήγησε ο καρδινάλιος Ραφαέλε Φαρίνα τα έργα ήταν απαραίτητα επειδή παρουσιάστηκαν προβλήματα ακόμη και στον σκελετό του κτηρίου που χρονολογείται από το 15ο αιώνα και φιλοξενεί περίπου 1,5 εκατομμύριο βιβλία, τα παλαιότερα από αυτά ανάγονται στους πρώτους αιώνες μετά Χριστού.

Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει, σχεδόν 150, 000 χειρόγραφα. Μεταξύ αυτών και την ακριβότερη Βίβλο του κόσμου, στην οποία χρησιμοποιήθηκε 1,5 κιλό χρυσάφι, όπως αποκάλυψε ο συντηρητής των ελληνικών χειρογράφων, Σεβέρ Βόικου.
Εκτός από την αναδιάρθρωση των χώρων, η Βιβλιοθήκη του Βατικανού θα διαθέτει στο εξής ένα σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της κυκλοφορίας των βιβλίων που θα επιτρέπει να εντοπίζεται κάθε έργο και θα μπλοκάρει την έξοδό του από το κτήριο.
Το κόστος των εργασιών άγγιξε τα 25 εκατομμύρια ευρώ τα οποία καταβλήθηκαν από την ίδια τη Βιβλιοθήκη, από Ιταλούς και ξένους σπόνσορες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .