2500 χρόνια απο την μάχη του Μαραθώνα. Τιμάται στην Αυστραλία η επέτειος ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ.



MARATHON_WEBSITEΗ επέτειος της συμπλήρωσης 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα τιμάται και στην Αυστραλία με σειρά εκδηλώσεων που οργανώνουν από κοινού η επιτροπή Μαραθώνας 2500-490π.χ.-2010 μ.Χ. και ο Σύλλογος Αθηναίων Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας.
Οι εκδηλώσεις, που ήδη άρχισαν, περιλαμβάνουν διαλέξεις, προβολές, θεατρικές παραστάσεις αλλά και... μαραθώνιο και θα συνεχιστούν έως το Νοέμβριο.
Στις εκδηλώσεις
ο 73χρονος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, Αριστοτέλης Κακογεωργίου, ο οποίος θα φέρει ασπίδα, θώρακα και ακόντιο, όπως στην αρχαιότητα.
διαβάστε την συνέχεια με ολο το πρόγραμμα  ΕΔΩ

Επίσης, το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Μυγδάλη, «Όταν η Αθήνα χάραξε τα σύνορα της Ευρώπης. Μαραθών 2500 χρόνια», ενώ στις 26, 27 και 29 Οκτωβρίου το Θέατρο Τέχνης Αυστραλίας θα παρουσιάσει τους «Πέρσες» του Αισχύλου.
Η κορυφαία εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου με ομιλίες, χαιρετισμούς, συναυλία, χορευτικές παραστάσεις, αποσπάσματα από τις θεατρικές παραστάσεις, επίδειξη αρχαίου οπλικού αγήματος και αρχαίους ελληνικούς αγώνες.
Η εκδήλωση θα κλείσει με τον μαραθώνιο στον οποίο θα λάβει μέρος και ο 73χρονος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, Αριστοτέλης Κακογεωργίου, ο οποίος θα φέρει ασπίδα, θώρακα και ακόντιο, όπως στην αρχαιότητα.
Τέλος, την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου θα γίνει αναπαράσταση της μάχης του Μαραθώνα από παιδιά. Την εκδήλωση οργανώνει το Μουσείο Νίκολσον του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, ενώ, παράλληλα, θα γίνει ξενάγηση στο Μουσείου το οποίο εκθέτει ελληνικές αρχαιότητες.
Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ
Πηγή: www.neoskosmos.com

Υ.Γ Κυριακή 31 Οκτωβρίου (Είσοδος ελεύθερη)
11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.: Παροικιακή πανηγυρική εκδήλωση:
~ Ομιλίες, χαιρετισμοί.
~ Χορευτικά συγκροτήματα, Τραγούδι.
~ Κομμάτια από τα θεατρικά έργα: «Πέρσες» (Θέατρο Τέχνης Αυστραλίας) και «Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος» (Θεατρική ομάδα Φαίδωνα Γεωργίτση)
~ Επίδειξη αρχαίου οπλιτικού αγήματος.
~ Μίνι Μαραθώνιος για παιδιά.
~ Μαγνητοφωνημένη μουσική του συγκροτήματος «Κάβειροι», για πρώτη φορά στο Σύδνεϋ.
2.00 μ.μ.: Eκκίνηση μαραθωνίου. Ο 73χρονος μαραθωνοδρόμος Αριστοτέλης Κακογεωργίου, γνωστός σε όλη την Ευρώπη, θα τρέξει με ασπίδα, θώρακα και ακόντιο, όπως ακριβώς ο αρχαίος μαραθωνοδρόμος, τα 42.195 μέτρα και θα τερματίσει στο St George Soccer Stadium.
~ Θα υπάρχουν περίπτερα με αναμνηστικά είδη, βιβλία, το DVD «Oταν η Αθήνα της Δημοκρατίας χάραξε τα σύνορα της Ευρώπης. Μαραθών 2.500 χρόνια», έκθεση αντιγράφων αρχαίων αγγείων από το γνωστό καλλιτέχνη ΚωνσταντίνοΣταθόπουλο, περίπτερα με φαγητό, καθώς και Παιδική Χαρά για τα παιδιά.
Χώρος: St George Soccer Stadium, Barton Park, Banksia, (Bestic St)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .