Σκοπιανοί εμφανίστηκαν στην Αριδαία και διεκδικούν περιουσίες...!Γράφει ο Τηλέμαχος Κόκκος


Γύρευαν κότες από τον εμφύλιο στην Αριδαία!
Επεισόδια απειλήθηκαν χθες έξω από το Δημαρχείο της Αριδαίας, όταν 40 πολίτες της ΠΓΔΜ έφθασαν εκεί με πούλμαν προκειμένου να ζητήσουν πιστοποιητικά γεννήσεώς τους. Η ομαδική εμφάνιση προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο, αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οι αιτήσεις των Σκοπιανών παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο, καθώς είναι γνωστό ότι σκοπός τέτοιων ενεργειών είναι η διεκδίκηση περιουσιών στην ευρύτερη περιοχή. Εδώ και δύο περίπου χρόνια, πολλές οργανώσεις μέσα στην ΠΓΔΜ, και ειδικά στο Μοναστήρι και στα Σκόπια, συλλέγουν στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία που άφησαν πίσω τους όσοι εγκατέλειψαν στην Ελλάδα την εποχή του εμφυλίου και εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία, στην Γιουγκοσλαβία, στην Βουλγαρία και σε άλλες ανατολικές χώρες.
Μάλιστα, οι οργανώσεις αυτές έχουν τυπώσει και κυκλοφορήσει μία φόρμα την οποία οι ενδιαφερόμενοι (αν θυμούνται ή οι απόγονοί τους, βασιζόμενοι στις διηγήσεις των προηγούμενων) καλούνται να συμπληρώσουν γράφοντας, μεταξύ άλλων, όχι μόνο την ακίνητη περιουσία τους, αλλά και πόσα… πουλερικά, αγελάδες, άλογα είχαν στην κατοχή τους κατά την αναχώρησή τους. Καλούνται μάλιστα να αναφέρουν ακόμη και πόσα κιλά στάρι ή ακόμη και… σπανάκι άφησαν πίσω τους, φεύγοντας για το πρώην ανατολικό μπλοκ!
Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των επισήμων σκοπιανών αρχών, ακόμη και του υπουργείου Πολιτισμού της ΠΓΔΜ. Το ίδιο πρόβλημα και ακόμη μεγαλύτερο υποβόσκει και στην περιοχή της Φλώρινας και της Καστοριάς.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ"


Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/10/blog-post_9114.html#ixzz12GGagXZp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .