«Διεθνή Συμμαχία Στολίσκος για την Ειρήνη» .....ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ .

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που προγραμματίζουν την αποστολή ενός δεύτερου στολίσκου προς τη Γάζα ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσουν μεταξύ 12 και 20 πλοίων, που θα πλεύσουν προς την περιοχή με στόχο να σπάσουν τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ. Όπως ανακοίνωσαν οι Ισπανοί που συμμετέχουν στη «Διεθνή Συμμαχία Στολίσκος για την Ειρήνη» μεταξύ «12 και 20 πλοίων» θα πάρουν μέρος στην αποστολή, ενώ στην πρώτη συμμετείχαν έξι. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Η πρώτη προσπάθεια του στολίσκου να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας ανεκόπη από άνδρες των ισραηλινών επίλεκτων δυνάμεων που κατέλαβαν το ένα από τα έξι πλοία, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν εννέα Τούρκους επιβαίνοντες.
Δεκαέξι οργανώσεις, από 16 χώρες, προγραμματίζουν τον απόπλου του στολίσκου "μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου". Οι οργανώσεις είναι από την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, τη Βρετανία, την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Αυστραλία, τη Μαλαισία και την Ινδονησία.
Στο πρώτο σκάφος του στολίσκου θα φορτωθούν 2,5 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ στα επόμενα θα επιβαίνουν περίπου 200 μέλη των οργανώσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.
 AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .