ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ... για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή μεταναστών στις δημοτικές εκλογές με βάση το τελικό νομοσχέδιο .

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΚΕ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΦΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 

Α. Το τελικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παροχή ιθαγένειας σε ορισμένες κατηγορίες μεταναστών και για τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές συνδέεται με την επιδίωξη της άρχουσας τάξης για περισσότερη χειραγώγηση και ενσωμάτωση στο αστικό πολιτικό σύστημα μέρους των μεταναστών. Η επιδίωξη αυτή γίνεται ακόμη πιο προκλητική στις διατάξεις για την πολιτογράφηση, όπου τα πολιτικά δικαιώματα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση και την πολιτική συμφωνία του μετανάστη με το συγκεκριμένο οικονομικο-κοινωνικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τα πολιτικά δικαιώματα που θα δοθούν σε ένα μέρος μεταναστών θα αξιοποιηθούν για να ενταθούν οι διακρίσεις ανάμεσα σε παλιούς και νέους, «προνομιούχους» και μη, «νόμιμους» και «παράνομους». Συγκεκριμένα :
1) Η αυτοδίκαιη κτήση ιθαγένειας από τα ανήλικα παιδιά μεταναστών προϋποθέτει την 5ετή «νόμιμη» και συνεχή παραμονή και των δύο γονιών, που θα πρέπει να αποδεικνύεται με οριστικές άδειες παραμονής, τη στιγμή που χιλιάδες μετανάστες δεν μπορούν να εκδώσουν ή ανανεώσουν τις άδειες παραμονής, παρόλο που ζουν κι εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα.
2) Αποσύρθηκε η αμυδρή δυνατότητα που άφηνε το αρχικό σχέδιο για αυτοδίκαιη ιθαγένεια μετά την ενηλικίωση, ανεξάρτητα από το καθεστώς νομιμότητας των γονιών. Τώρα, εκτός από τη νομιμότητα των γονιών, προστέθηκαν τα ποινικά κωλύματα και ο έλεγχος επικινδυνότητας για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια που προβλέπονται για την πολιτογράφηση.
3) Οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση του Κόμματός μας ότι η μείωση των χρόνων παραμονής από 10 σε 7 και μεταβατικά σε 5 θα αξιοποιηθεί για τη διαρκή ομηρία των μεταναστών στους κρατικούς και εργοδοτικούς μηχανισμούς. Η εκτίμηση αυτή ισχύει ακόμη περισσότερο για το τελικό νομοσχέδιο. Έτσι :
- Διατηρούνται όλα τα ποινικά κωλύματα που προβλέπει ο Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας του 2004 και όπου - μαζί με σοβαρά ποινικά αδικήματα - περιλαμβάνεται η αντίσταση κατά της αρχής, η συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ θεωρείται έγκλημα η έμπρακτη αλληλεγγύη προς μετανάστες χωρίς χαρτιά. Η κυβέρνηση μάλιστα έσπευσε να προσαρμόσει τον Κώδικα στη γενικότερη αντιτρομοκρατική εκστρατεία του ιμπεριαλισμού, προσθέτοντας και την «τρομοκρατία».
-  Η προσθήκη των λόγων «δημόσιας τάξης και ασφάλειας» έχουν μοναδικό στόχο το διαρκή εκφοβισμό και την υποταγή του μετανάστη σε ό,τι η άρχουσα τάξη θεωρεί ότι δεν πρέπει να διασαλευθεί και αμφισβητηθεί, δηλαδή στο σύστημα και τους μηχανισμούς της εκμετάλλευσης. 
- Η περιουσιακή κατάσταση θα θεωρείται κριτήριο της ομαλής ένταξης στην οικονομική ζωή της χώρας, δηλαδή πισωγυρίζουμε στις εποχές που τα πολιτικά δικαιώματα εξαρτώνταν από την περιουσία. 
- Κριτήριο της «ενεργούς και ουσιαστικής συμμετοχής στην πολιτική ζωή της χώρας» θα είναι όχι απλώς η γνώση του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, αλλά η υιοθέτησή του, δηλαδή  η αποδοχή του.
- Η απόδειξη των παραπάνω προϋποθέσεων με συστατικές επιστολές και η ειδική βαρύτητα που θα έχει η συμμετοχή σε συλλόγους, πολιτικές ενώσεις και σωματεία όπου συμμετέχουν και Έλληνες δείχνουν ότι η ιθαγένεια θα αξιοποιηθεί για να ενταθούν οι πιέσεις για συμμετοχή σε εργοδοτικά και συμβιβασμένα συνδικάτα, σε κάθε είδους ΜΚΟ που πρεσβεύουν την ταξική συνεργασία, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία κυκλωμάτων έκδοσης συστατικών επιστολών.
Β. Τα άλλα πολιτικά κόμματα, παρά τις διαφορές τους, συμφωνούν στην παραχώρηση δικαιωμάτων μόνο στους «χρήσιμους» για το κεφάλαιο μετανάστες. Συμφωνούν ή αποδέχονται την επιβολή ενός διαρκούς ελέγχου της νομιμοφροσύνης του μετανάστη στο σύστημα της εκμετάλλευσης και τους θεσμούς του, με τα πιστοποιητικά περιουσιακής κατάστασης και κοινωνικο-πολιτικών φρονημάτων. Επί πλέον:
Η Ν.Δ. συνδέει την ιθαγένεια με την αφομοίωση των μεταναστών στην «ελληνικότητα», υποστηρίζει - χρησιμοποιώντας ακραία παραδείγματα -ότι δεν μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά όλοι οι πολιτισμοί και ουσιαστικά αναπαράγει την εθνικιστική διάκριση ανάμεσα σε «πολιτισμένα» και «καθυστερημένα» έθνη.
Ο ΛΑ.Ο.Σ., που έχει ταχθεί ανοικτά με το μέρος του κεφαλαίου και με την ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του λαϊκών δικαιωμάτων, φόρεσε τη μάσκα του φίλου δήθεν των Ελλήνων εργαζομένων για να εκτοξεύσει το ρατσιστικό του δηλητήριο, να διεγείρει το μίσος και την αντιπαράθεση, να φορτώσει στους μετανάστες όλα τα κοινωνικά αποστήματα της καπιταλιστικής κοινωνίας.
Η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς τους μετανάστες συνδέεται με την αναγνώριση της συμβολής τους στην καπιταλιστική ανάπτυξη, εξυπηρετεί τον κοσμοπολιτισμό και τη διεθνοποίηση του κεφαλαίου. Ο «αντιρατσισμός» τους είναι ανέξοδος, αταξικός, ευθυγραμμισμένος με την ΕΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.........ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΣΕΠΗ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Γ. Οι θέσεις του ΚΚΕ για το μεταναστευτικό και την ιθαγένεια στηρίζονται στις εξής αρχές και εκτιμήσεις:
1) Η μετανάστευση και προσφυγιά είναι σύμφυτη με τον ιμπεριαλισμό. Οι αιτίες για την αύξησή της στις μέρες μας βρίσκονται στην έξαρση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού - ειδικά μετά τις ανατροπές του σοσιαλισμού - και στις κάθε είδους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (στρατιωτικές, οικονομικές, πολιτικές) που προκαλούν πολέμους, φτώχεια και δυστυχία. Η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση. Σήμερα εκφωνούν λόγους συμπάθειας προς τους μετανάστες, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που προκαλούν και θα προκαλέσουν νέα κύματα μετανάστευσης.
2) Οι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες είναι μέρος της εργατικής τάξης της χώρας μας, παράγουν πλούτο και πρέπει να έχουν ισότιμα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Η συμμετοχή των μεταναστών στο κίνημα, στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες με τη γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια είναι μονόδρομος για την ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Γίνεται ακόμη πιο αναγκαία στην περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και πρέπει να αποτελεί υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
3) Τα πολιτικά δικαιώματα και η ψήφος των μεταναστών δεν είναι προνόμια, που για να τα αποκτήσουν θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να υποταχθούν, αλλά αυτονόητο δικαίωμα των ανθρώπων που παράγουν πλούτο σε μια χώρα. Δεν θα αλλάξουν την ταξική θέση των μεταναστών, μπορούν όμως να δώσουν ώθηση στα κοινά ταξικά τους συμφέροντα, στο βαθμό που θα αντιστοιχηθούν με αυτά.
4) Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το ενδιαφέρον διαφόρων διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μηχανισμών και «ανθρωπιστικών» δήθεν ΜΚΟ για παροχή ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων έχει βαθύτερες στοχεύσεις, αφενός να εξυπηρετήσουν τον κοσμοπολιτισμό και την κινητικότητα του κεφαλαίου, αφετέρου να μπορούν να χρησιμοποιούν τους μετανάστες για τη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων, για τη δημιουργία και ανακίνηση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων, μέχρι και την αλλαγή συνόρων. Απάντηση σε αυτές τις στοχεύσεις δίνει η διεκδίκηση δικαιωμάτων στην κατεύθυνση της σφυρηλάτησης της ταξικής, αντιιμπεριαλιστικής και διεθνιστικής ενότητας των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, ενάντια στο κεφάλαιο και στον ιμπεριαλισμό.
5) Οι διαχωρισμοί για το αν «Έλληνας γεννιέσαι, γίνεσαι, γεννιέσαι και γίνεσαι» είναι επικίνδυνοι και αποπροσανατολιστικοί. Οι Έλληνες δεν έχουν όλοι τα ίδια ταξικά συμφέροντα. Ο πατριωτισμός του λαού δεν έχει καμία σχέση  με τον «πατριωτισμό» του κεφαλαίου, όπως έχει αποδείξει και η σύγχρονη ιστορία. Βρίσκεται σε ανειρήνευτη αντίθεση με τον εθνικισμό. Ο σύγχρονος πατριωτισμός της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού περνάει μέσα από την πάλη για αντίσταση στην αντιλαϊκή επιδρομή, για μια πατρίδα απαλλαγμένη από τα δεσμά των μονοπωλίων και του κεφαλαίου. Σε αυτή την πατρίδα μπορούν και πρέπει να ανήκουν όλοι όσοι παράγουν πλούτο, ανεξάρτητα από εθνοτική και φυλετική καταγωγή, γλώσσα και θρησκεία. Ο διεθνισμός της εργατικής τάξης δεν έχει καμία σχέση με το διεθνισμό του κεφαλαίου, δηλαδή τον κοσμοπολιτισμό.
Δ. Με βάση τις παραπάνω αρχές τοποθετήθηκε αναλυτικά το Π.Γ. του ΚΚΕ πάνω στο αρχικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με συγκεκριμένες θέσεις - άξονες πάλης, που δίνουν άμεσες λύσεις στο πρόβλημα.
- Κεντρική θέση του ΚΚΕ είναι η νομιμοποίηση των μεταναστών και προσφύγων που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, η απόδοση ισότιμων δικαιωμάτων και η διευκόλυνση της μετακίνησής τους σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, κόντρα στους Κανονισμούς και τις Οδηγίες της ΕΕ.
-Τα παιδιά των μεταναστών  να γράφονται στα δημοτολόγια και να μην υπολείπονται σε δικαιώματα από τα άλλα παιδιά. Να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια, εφόσον το επιθυμούν, μετά την ενηλικίωση.
- Η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με κριτήρια υποταγής στο αστικό πολιτικό σύστημα ή ψηφοθηρίας.
- Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές να έχουν οι μετανάστες μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα πραγματικής παραμονής στην Ελλάδα.
Ε. Το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό ότι πραγματική και οριστική λύση του μεταναστευτικού προβλήματος δεν μπορεί να υπάρξει σε συνθήκες κυριαρχίας των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού. Η πρόταση του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας δεν αποτελεί μόνο λύση για τα οξυμμένα προβλήματα του λαού μας. Είναι συγχρόνως συμβολή για την ανατροπή του καπιταλισμού και σε άλλες χώρες, παγκόσμια, ώστε να μην υπάρχουν εξαθλιωμένοι, κυνηγημένοι και ξεριζωμένοι μετανάστες και πρόσφυγες, για να γίνει πράξη «το βασίλειο της πανανθρώπινης φιλίας».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ .

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΚΕ ..................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .