ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ....347,47 εκατ. ευρώ καλείται να επιστρέψει η Ελλάδα



Την επιστροφή αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ ζητεί από την χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ευθυγραμμισμένες με τους κοινοτικούς κανόνες.
Με βάση την απόφαση της Επιτροπής θα ανακτηθούν συνολικά 578,5 εκατ. από 19 κράτη μέλη.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΕΔΩ
Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείο Εγγυήσεων, στην οποία προχωρεί η Επιτροπή σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Προβλέπεται ότι τα ποσά αυτά θα επιστραφούν από τα κράτη μέλη στον
.προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει την ορθή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής για όλα τα κράτη μέλη ο αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη επίτροπος Ντάτσιαν Σιόλος δήλωσε: «Εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε τον καλύτερο δυνατό έλεγχο επί των γεωργικών δαπανών, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα των φορολογουμένων δαπανώνται συνετά». Δεν είναι οτι πρέπει να επιστρέψουν αυτά που δεν έχουν αλλά οτι γενικά οι αγρότες δεν έχουν μια είναι οι πιο πολλοί "τέντα".  Συμπέρασμα  αν βγούνε οι αγρότες στον δρόμο αυτήν την φορά κανείς δεν θα τους βάλει μέσα θα κάνουν Χριστούγεννα στον δρόμο...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .