Έρχονται κατασχέσεις πρώτης κατοικίας!!!




«Δεν χάνεται η πρώτη κατοικία», λένε, να έρθει να μου το πει η ίδια η υπουργός ότι δεν χάνεται η πρώτη κατοικία. Δεν χάνεται αφού πληρώσεις το 85%». Θ. Θανόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Δανειοληπτών
Ότι έρχεται «καταιγίδα» κατασχέσεων για χιλιάδες πρώτες κατοικίες καταγγέλλουν, μιλώντας στην “PRESS Time” εκπρόσωποι των δανειοληπτών και φορείς καταναλωτικών ενώσεων.
Οι ίδιοι λένε πως από τις αρχές του νέου έτους θα αρχίσουν οι κατασχέσεις ακινήτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στη συντριπτική πλειοψηφία, πρώτης κατοικίας. Αυτό, θα είναι και η χαριστική βολή…η συνέχεια ΕΔΩ

Οι δανειολήπτες, όπως καταγγέλλουν, προσκρούουν στην απροθυμία των τραπεζών να ανταποκριθούν στις προτάσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού. Κι αυτό γιατί, όπως λένε, με δεδομένο ότι το «πάγωμα» των πλειστηριασμών λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ήδη έχουν αρχίσει να κοινοποιούν προγράμματα πλειστηριασμών για τις πρώτες μέρες του 2011, μέχρι και το Μάρτιο.
Αν αυτό γίνει πραγματικότητα και δεν υπάρξει νέα κυβερνητική παρέμβαση  τότε δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη.
Και η χώρα μας θα βιώσει φαινόμενα σαν αυτά που είδαμε στις ΗΠΑ με μια νέα τάξη αστέγων- ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους και δεν έχουν τώρα που να μείνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .