Σηκωθείτε από τον καναπέ... κάνει καλό στην καρδιά σας....και κακό στην"τσέπη" της κυβέρνησης...


Είναι γνωστό ότι το πολύ καθισιό και η λίγη σωματική άσκηση κάνουν κακό στην υγεία των ανθρώπων.  δείτε τι προτείνουμε για να έχετε την καρδιά σας  ΕΔΩ

Τώρα, μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι δεν έχει σημασία μόνο πόση ώρα περνάει κανείς καθισμένος στον καναπέ ή στο γραφείο του, αλλά επίσης πόσα διαλλείματα κάνει, κατά τα οποία σηκώνεται όρθιος.
Όσα πιο πολλά διαλείμματα, ακόμα και του ενός μόνο λεπτού, τόσο περισσότερο ωφελεί την καρδιά του και αποφεύγει το πάχος.

Η μελέτη, υπό την ερευνήτρια δρα Ζενεβιέβ Χίλι του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, που δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό καρδιολογικό περιοδικό “European Heart Journal”, είναι η πρώτη μεγάλη έρευνα που συσχέτισε τη συνολική ώρα του καθισιού και ταυτόχρονα τα διαλείμματα από αυτό, με τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, διαβήτη και άλλες μεταβολικές ασθένειες, καθώς επίσης με την χρόνια φλεγμονή, που παίζει ρόλο, μεταξύ άλλων, και στην αρτηριοσκλήρυνση.

Η μελέτη, που ανέλυσε δεδομένα από περίπου 4.700 άτομα άνω των 20 ετών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παρατεταμένες περίοδοι καθισιού, ακόμα κι αν συνδυάζονται με σωματική άσκηση, επιδεινώνουν τους δείκτες της καρδιο-μεταβολικής λειτουργίας και των φλεγμονών, οδηγώντας σε μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης, μικρότερη «καλή» χοληστερόλη, υψηλότερη C-αντιδρώσα πρωτείνη (σημαντική ένδειξη εξελισσόμενης εσωτερικής φλεγμονής στον οργανισμό) και υψηλότερα τριγλυκερίδια.

 Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

υ.γ σήκω σήμερα και πάνε στα πιο κοντινά διόδια και μείνε εκεί για μια ώρα...αν το κάνεις αυτό 2 φορές την εβδομάδα θα πάθουν έμφραγμα κάποιοι και εσυ θα είσαι όλος υγεία και θα γλυτώνεις και χρήματα...


 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .