Συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στην ομάδα hackers Anonymous

Aτομα που φέρονται να είναι μέλη της ομάδας κυβερνοπειρατών «Anonymous», συνέλαβε η βρετανική αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ιστοτόπων εταιρειών εχθρικών προς τον WikiLeaks.
Ταυτόχρονα το FBI προχώρησε σε έρευνες για διαδικτυακές επιθέσεις που είχαν στόχο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.«Πέντε άνδρες ηλικίας 15, 16, 19, 20 και 26 ετών
διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ
συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες», αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι οι συληφθέντες είναι ύποπτοι για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την κυβερνοπειρατεία κατά τη διάρκεια πρόσφατων επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η ομάδα «Anonymous».

Ένας γάλλος έφηβος, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε σε αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις, είχε τεθεί υπό κράτηση για μερικές ώρες πριν έξι εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης της αστυνομίας του Παρισιού.

Τον Ιανουάριο η ομάδα «Αnonymous» έκανε κυβερνοεπιθέσεις και εναντίον του ιστότοπου της κυβέρνησης της Τυνησίας, ενώ την Τετάρτη απείλησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα αν οι αιγυπτικές αρχές μπλοκάρουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στο διαδίκτυο.

Η ομάδα «Anonymous» ευθύνεται για τις επιθέσεις κατά των ιστότοπων των αμερικανικών πιστωτικών καρτών Visa και Mastercard και της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών PayPal, σε απάντηση στην απόφασή τους να μπλοκάρουν τις δωρεές προς τον ιστότοπο WikiLeaks.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .