“μαϊμού – αναπηρικές” συντάξεις –διπλοθεσίτες, δυο παραβάτες "ψαρεύουν στα ίδια θολά νερά.


Το φαινόμενο είναι λυπηρό αλλά δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται και  να μας προκαλεί αηδία .

Αφορμή για αυτήν την αναφορά είναι μια τυχαία συνάντηση μας με μια γυναίκα το πρωί που έκλεγε γιατί ο άντρας της  ταλαιπωρείτε από νοσοκομεία και υπηρεσίες για να πάρει μια αναπηρική σύνταξη που δικαιούται 100% .

Πάνω στον πόνο της ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν αναπηρική σύνταξη ....η συνέχεια ΕΔΩ
και επί 15 χρόνια κάνουν πολύ σκληρές δουλειές .

Γιατί δεν κάνει έλεγχο το κράτος και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους "πονηρούς" ;

Στην ίδια  όχθη πιο πέρα "ψαρεύουν" οι διπλοθεσίτες  οι οποίοι εισπράττουν διπλούς και πολλαπλούς  μισθούς και  αδιαφορούν για τα πάντα γύρω τους. Αδιαφορούν αν στερούν από κάποιον άλλον τον μισθό που εισπράττουν παράνομα .Με τι να παρομοιάσουμε την κοινωνία μας; Ο καθένας μπορεί μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματα του ...Το ζητούμενο είναι τι κοινωνία θέλουμε να δημιουργήσουμε και πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε στο μέλλον ανάλογες περιπτώσεις.

 Αντί το κράτος να κάνει τον σκληρό σε ευπαθείς ομάδες πολιτών και επαγγελματιών καλά θα ήταν να αρχίζει να βλέπει προς άλλη κατεύθυνση να βλέπει αυτά που είναι ορατά και όχι να ψάχνει τα αόρατα.

Αντί να βγάζει το ΣΔΟΕ και να ψάχνει επιχειρήσεις που δεν χτύπησαν μια πορτοκαλάδα και έναν κουραμπιέ να κοιτάξει τα αεροπορικά εισιτήρια των ταξιδιωτικών γραφείων ,να κοιτάξει ποιοι κάνουν αγορές ακινήτων χωρίς να κάνουν κανένα επάγγελμα και τέλος να λάβει μέτρα αυστηρά.

¨ΟΧΙ μαγκιές στον παππού και την γιαγιά  που παίρνει μια σύνταξη πείνας αλλά σε όσους από αμέλεια  ζημίωσαν και ζημιώνουν τον προϋπολογισμό  μας.  

Πιστεύουμε ότι για τέτοιες παραβάσεις οι επιπτώσεις θα πρέπει να είναι πολύ σκληρές.

 

 

1 σχόλιο:

  1. Η ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ Η' ΖΟΥΝ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ 1500*2+ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ*2+ΔΩΡΑ*2.....ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥ .....ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ......ΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .