Ιντερνετικό οικονομικό έγκλημα ...

Καλημέρα σας,
ονομάζομαι Γουγούση Ρούλα και διατηρώ τουριστική επιχείρηση  στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο Ν.Πέλλας,
Ήθελα  να  σας  ενημερώσω  για ένα γεγονός που μου συνέβη και εσείς με την σειρά σας να ενημερώσετε όλους τους συναδέλφους μου, για να μην σταθούν προ εκπλήξεως, αν τους προκύψει κάτι ανάλογο.
        Πρόκειται για ιντερνετικό οικονομικό έγκλημα.
Υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι κλέφτες ανά τον κόσμο, οι οποίοι  έχουν εφεύρει τρόπους να κλέβουν χρήματα μέσω διαδικτύου. ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Απευθύνονται σε ξενοδόχους, στην αγγλική γλώσσα, στέλνοντας  E- mail κράτησης πολλών διανυκτερεύσεων, 3 δωματίων (ζητούν τα καλύτερα που έχει το ξενοδοχείο), αποστέλλουν αριθμό κανονικής  κάρτας για να κρατηθεί όλο το ποσό όλων των διανυκτερεύσεων και αφού ο ξενοδόχος πάρει τα χρήματα (στην δική μου περίπτωση 7,700€), μετά από 3-4 μέρες με την δικαιολογία ότι του συνέβη ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, που πάντα έχει σχέση με σοβαρούς λόγους υγείας,  ζητά από τον ξενοδόχο, αφού κρατήσει κάποια χρήματα για τα ‘έξοδα  της κάρτας και μια προκαταβολή για την κράτηση, να επιστρέψει τα χρήματα πίσω σαυτόν και δίνει λογαριασμό ΙΒΑΝ κάποιας τράπεζας ανά τον κόσμο….
      Πολύ λογικό είναι λοιπόν ο ξενοδόχος να επιστρέψει τα χρήματα πίσω αφού κρατήσει κάποια ως αποζημίωση.  Το χειρότερο όμως είναι, ότι αφού επιστρέψει τα χρήματα στον υποτιθέμενο πελάτη, έρχεται μετά 20 μέρες η τράπεζα και ζητά από τον ξενοδόχο  όλο το ποσό που εισέπραξε από την κάρτα, γιατί η κάρτα ήταν πλαστή ή ήταν κλεμμένο το νούμερό της.  Έτσι  λοιπόν όταν ο πραγματικός  κάτοχος της κάρτας αποδείξει ότι δεν έγινε με δική του εντολή η συναλλαγή, τότε η τράπεζα ζητά από τον ξενοδόχο να επιστρέψει τα χρήματα πίσω στον πραγματικό κάτοχο της κάρτας.
Αυτά είχα να σας καταγγείλω, μπορεί να ήσασταν  ενήμεροι επί του θέματος. Πάντως όπως και να έχει θεωρώ ότι οι συνάδελφοι πρέπει να ενημερωθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .