Στρος Καν: "Οι Έλληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά"!


Χρησιμοποιώντας λαϊκή αλλά και σκληρή γλώσσα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν μιλάει για τους Έλληνες σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από το γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+ με τον τίτλο «Με τον Ντομινίκ Στρος-Καν μέσα στο ΔΝΤ» και πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή στη Γαλλία.



«Οι Έλληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όμως είναι εκείνοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους». Προσθέτει μάλιστα με καταγγελτικό ύφος: «Η απάτη πάει σύννεφο», θεωρώντας πως εάν δεν είχε ζητηθεί η παρέμβαση του ΔΝΤ η Ελλάδα «θα είχε πέσει στην άβυσσο».


Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε εν όψει της πιθανής υποψηφιότητάς του στη γαλλική προεδρία, δύο δημοσιογράφοι τον ακολουθούσαν επί αρκετούς μήνες σε διάφορα ταξίδια του ανά τον κόσμο. Το συνεργείο ήταν εκεί όταν ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Ουάσινγκτον, την ημέρα που η Ελλάδα ζήτησε επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Λίγο αργότερα ο Στρος-Καν δήλωνε: «Τα πρόσωπα είναι πολύ κατσουφιασµένα. Μας έχουν πει ότι έπρεπε να έχει γίνει κάτι εδώ και καιρό. Αλλά σήµερα το πρωί η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη σύµφωνη γνώµη των ευρωπαϊκών χωρών για να ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ. Τα συναισθήµατα είναι πολύ έντονα επειδή, ξέρετε, όταν ένας υπουργός έρχεται να µας δει για να πει ότι υπάρχει η ανάγκη του ΔΝΤ δεν είναι και πάρα πολύ ευτυχισµένος. Αναγνωρίζει την ανάγκη να βελτιωθεί η κατάσταση και ότι αυτό δεν είναι κάτι που έρχεται από µόνο του. Γνωρίζει ότι πρέπει να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις».

Ο πολιτικός που σύµφωνα µε τις έως τώρα δηµοσκοπήσεις έχει τις περισσότερες πιθανότητες να διαδεχθεί τον Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας, εµφανίζεται να θεωρεί πως εσφαλµένα οι Ευρωπαίοι είχαν την άποψη ότι κάθε χώρα θα πρέπει να λύσει µόνη της τα δικά της προβλήµατα.

«Γρήγορα», λέει, «συνειδητοποίησαν ότι δεν θα µπορούσαν να το κάνουν χωρίς εµάς. Και έτσι καθυστερήσαµε, χάσαµε πολύ χρόνο και γι’ αυτό η όλη υπόθεση έγινε πιο ακριβή και δύσκολη για τους Έλληνες. Οι προτάσεις που έγιναν για την Ελλάδα ήταν πολύ πιο ήπιες από εκείνες που έκανε η Ευρώπη στην αρχή, επειδή εµείς έχουµε την εµπειρία. Δεν χρησιµεύει σε τίποτα να προσπαθείς να προχωρήσεις στο χάος. Είναι γελοίο, είναι κοινωνικά δαπανηρό, είναι άδικο και δεν έχει αποτέλεσµα. Εάν θέλουµε να λειτουργήσει είναι απαραίτητο το µεγαλύτερο κοµµάτι της χώρας να αντιληφθεί ότι η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη».

Ο Ντοµινίκ Στρος-Καν, τέλος, θεωρεί φυσιολογικές τις αντιδράσεις στην Ελλάδα. «Είναι αναπόφευκτο να µας κατηγορούν παρότι δεν φταίµε εµείς» τονίζει.

«Η πραγµατικότητα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά. Όταν µια γυναίκα λέει πως δεν µπορεί πια να αγοράσει ψωµί, λέει την αλήθεια. Όλος αυτός ο θυµός είναι θεµιτός. Οι άνθρωποι στον δρόµο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ. Η απάτη πάει σύννεφο. Αν δεν είχαµε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. Δύο εβδοµάδες αργότερα, η κυβέρνηση δεν θα µπορούσε πλέον να πληρώσει τους δηµοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση».

Αλλά, εμείς, πρέπει να αναρωτηθούμε σοβαρά, που βρίσκεται η αλήθεια και εάν ο κύριος Στρος Καν είναι και κατά πόσο ειλικρινής. Δεδομένου της στάσης του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αρέσκεται να τριγυρίζει τον πλανήτη και να ρίχνει το ανάθεμα στους Έλληνες πολίτες (ούτε λίγο ούτε πολύ μας έχει αποκαλέσει πολλές φορές απατεώνες), η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Και η "μέση", ανάμεσα στο χρέος και το ΔΝΤ, είναι ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας. Κι εκεί μάλλον βρίσκονται "τα σκατά", που τόσο έντονα μυρίζουν στον Στρος Καν και στους ηγέτες της Ε.Ε... Το δυστύχημα είναι πως αρκετοί Έλληνες πολίτες (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) συνεχίζουν να στηρίζουν ένα σάπιο και βρωμερό πολιτικό σύστημα, το οποίο φέρει ακέραιη την ευθύνη της σημερινής κατάντιας της Ελλάδας (γιατί περί κατάντιας πρόκειται και ας μην γελιόμαστε), και τις επικείμενης εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού. Κα για όσο συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους κύριους (και ίσως μοναδικούς) υπεύθυνους, τόσο και θα απομακρυνόμαστε από την αλήθεια, αλλά και όλο και περισσότερο θα βυθιζόμαστε στον βόθρο που κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν την χώρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν -το λιγότερο- την εξουσία ή να εξασφαλίσουν και τα τρισέγγονά τους...
Κανείς, λοιπόν, δεν μας φταίει, παρά το "κεφάλι" μας και το ότι συνεχίζουμε να ζούμε σε έναν μικρόκοσμο πολιτικών συμφερόντων, που μας ξεπουλάει σαν κρέας σε "δάνειες δυνάμεις", ενώ χωρίς αναστολές μας οδηγεί στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα ξεπουλάει και ολόκληρη τη χώρα, για να μην χάσουν οι... αγορές!!!
Κάποιοι μιλούν για επικείμενη πτώχευση. Αλλά η πτώχευση έχει ήδη πραγματωθεί, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους Έλληνες πολίτες προκειμένου να πληρώνει τα "αγνώστου ταυτότητας" δάνεια της χώρας... Η πτώχευση είναι ήδη εδώ, για εμάς τους πολίτες. Όταν και εάν ανακοινωθεί και επισήμως, τότε θα πέσουν οι μάσκες και η πραγματικότητα θα είναι χωρίς αύριο, χωρίς μέλλον, με μοναδικό μέλημα όλων το σήμερα...

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_926.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .