ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΕ ΑΛΛΑ...ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ.


Η Θεσσαλονίκη χορεύει ώς τις 24 Ιουνίου

Οι χαμηλού κόστους εκδηλώσεις που όμως καλλιεργούν αισθητική είναι στόχος της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε χθες ο ίδιος.
Μια τέτοια εκδήλωση είναι και το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Θεσσαλονίκης, που ξεκινάει σήμερα με 20 σχήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει ώς τις 24 Ιουνίου. Αλλωστε, πρόσθεσε ο Γ. Μπουτάρης, τα χρήματα που διαθέτει η αντιδημαρχία Πολιτισμού είναι
300.000 ευρώ -σε σχέση με το 1 εκατ. ευρώ των Δημητρίων μέχρι σήμερα- ενώ περιμένει και μία ενίσχυση 150.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΤ, μέσω του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών».
Ο Γ. Μπουτάρης δήλωσε αποφασισμένος να καλλιεργήσει την αισθητική των Θεσσαλονικέων και σχολιάζοντας το πολιτικό κλίμα των ημερών ανέφερε με νόημα: «Οι πολιτικοί μπορεί να φεύγουν, αλλά εμένα θα μ' έχετε στον σβέρκο για τα επόμενα 3 χρόνια». Τόνισε ότι ο δήμος δεν μπορεί να πληρώνει εκδηλώσεις υψηλού κόστους, αλλά στόχος του είναι να αναδεικνύει τις προσπάθειες των μικρών σχημάτων και να τους δίνει βήμα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
Σ'αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Θεσσαλονίκης, το οποίο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, Σπύρο Πέγκα, φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε διεθνή διοργάνωση, όπως ο Διεθνής Μήνας Χορού, που υπήρχε παλιότερα στην πόλη.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο Κήπου και στο θέατρο «Ανετον». Η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού φιλοξενεί τον διάσημο χορευτή και χορογράφο Ντέβιντ Ζαρμπάνο, ο οποίος παραχώρησε δωρεάν master-classes σε 44 χορευτές της Θεσσαλονίκης. Το φεστιβάλ ανοίγει απόψε στο Θέατρο Κήπου με την παράσταση «My Fire Is Still Burning For You» σε δική του χορογραφία. Ο ίδιος βρίσκεται για 10η φορά στην Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα να αποκτήσει η χώρα τις απαιτούμενες υποδομές για να μπορούν οι χορευτές να κάνουν πρόβες.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι ομάδες χορού «Ditto», Χοροθέατρο Τέχνης ΧΑΝΘ, «Δρώσα Μάζα», «Αδράστεια», «Κιναίσθηση», «Χορευτές του Βορρά», «Αμάλγαμα», «Anline Dance Theater», «Σώμαως», «Vis Motrix», «Β+6», «Trickortreat Dance CO», «Παρουσίες», «Carnation», «Dance Promotion Company», «Pentulum», «Present Bodies», «Εσαεί εν ροή & Θέατρο Σιγής», «Balletian» και «Μίνθη».
Στη συνέχεια ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την έκθεση αρχιτεκτονικής των Τάσου και Δημήτρη Μπίρη (24/6 - 24/7) στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου» (5, 6, 7/7) στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και τις «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου», που θα διαρκέσουν όλο τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .