Φοροκάρτα: 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις!!!

forokarta
 Η κυβέρνηση και με τη νέα της σύνθεση επιμένει τόσο στην καθιέρωση υποχρεωτικής χρήσης της φοροκάρτας για τις αγορές και του καθολικού πόθεν έσχες για όλους τους φορολογούμενους από το 2012. Παράλληλα θα ισχύσει και η επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε όσους καταναλωτές δεν ζητούν αποδείξεις, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου.  

Η κυβέρνηση θέλει να βάλει τέλος στο χάος των αποδείξεων και στην φοροδιαφυγή. Τι πρέπει να ξέρεις για την "Κάρτα Αποδείξεων";

Ποιο είναι το κόστος για την απόκτηση της φοροκάρτας

Το µέγιστο κόστος απόκτησης της φοροκάρτας από τον κάθε καταναλωτή θα είναι 11 λεπτά του ευρώ, όσο δηλαδή το κόστος ενεργοποίησής της µε SMS, ενώ στον αντίποδα η χρήση της θα οδηγεί σε µπόνους έκπτωσης φόρου.

Πως θα είναι η μορφή της φοροκάρτας

Στην µπροστινή όψη της θα φέρει το λογότυπο του υπουργείου Οικονοµικών και της τράπεζας που την εκδίδει αλλά και έναν κωδικό µε 19 ψηφία. Στην πίσω όψη της, µια µαγνητική ταινία. Δεν θα φέρει προσωπικά δεδομένα του κατόχου της κάρτας, ούτε το ονοματεπώνυμο, ούτε τον αριθμό του φορολογικού του μητρώου.

Θα υπάρχουν έξτρα κίνητρα με την χρήση της φοροκάρτας

Επιστροφή ΦΠΑ κατά μια μονάδα ή έξτρα αφορολόγητο, έξτρα κίνητρα και από τις τράπεζες.

Τι θα γίνει αν χάσεις την φοροκάρτα

Εκδίδετααι νέα. Όποιος τη βρει δεν μπορεί να αξιοποιήσει κανένα στοιχείο της.

Πως θα λειτουργεί η φοροκάρτα

Σε κάθε συναλλαγή μας, είτε με μετρητά, είτε με πιστωτική κάρτα, οι καταστηματάρχες θα περνούν τη φοροκάρτα από τα ειδικά μηχανήματα POS (Point of Sales, τα ίδια μηχανήματα δηλαδή που τώρα χρησιμοποιούνται για τις πιστωτικές κάρτες) και θα καταγράφουν τη συναλλαγή.

Στη συνέχεια Τα στοιχεία θα αποστέλλονται μέσω των μηχανημάτων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Ούτε οι καταστηματάρχες, ούτε οι συναλλασσόμενες τράπεζες θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του κατόχου, ο οποίος όμως θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία των … αγορών του μέσω Διαδικτύου. Κι αυτό γιατί η ΓΓΠΣ θα περνάει σε τακτά διαστήματα τα στοιχεία της κάθε φοροκάρτας στην προσωπική «μερίδα» κάθε φορολογούμενου, που ονομάζεται «λογαριασµός αφορολογήτου». Και παράλληλα θα έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων και τον ΦΠΑ που οφείλει κάθε επαγγελματίας.

Από που μπορείτε να προμηθευτείτε την φοροκάρτα

Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, T-BANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και από τις εταιρείες Hellas Pay Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε και Ν. Πετρακόπουλος ΑΕΒΕ.

Το υπουργείο Οικονομικών  έχει συστήσει ειδικό τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης που θα απαντά σε ερωτήματα των φορολογουμένων για την φοροκάρτα, στο τηλέφωνο 211-0007111

www.menslounge.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .