ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ!!!ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΛΙΟΣ"....ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ,

Σχέδιο «Ήλιος»: Διαγραφή χρέους 30 δισ. € με... φωτοβολταϊκάΟΤΙ ΞΈΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΛΙΟΣ" ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο  Πάνος Καμένος  ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΗΛΙΟΣ" 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ.. ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΤΟΝ ΒΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΕΙΣ...ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΩ.

Ελάφρυνση του δημόσιου χρέους κατά 20 με 30 δισ. ευρώ μπορεί να προσφέρειο το επενδυτικό σχέδιο «Ήλιος» που προβλέπει την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών και την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία.Αυτό έκανε γνωστό κορυφαίος αξιωματούχος του ΥΠΕΚΑ, στο περιθώριο του ελληνογερμανικού φόρουμ, που διεξήχθη χθες με αφορμή την επίσκεψη του αντικαγκελάριου και Γερμανού υπουργού Οικονομίας και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ στην Αθήνα.

Μέρος των εσόδων από το «Ήλιος»- που περιλαμβάνει την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων ύψους 20 δισ. ευρώ σε συνολικές εκτάσεις 200.000 στρεμμάτων και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 10 Γιγαβάτ- μπορεί να προκύψει από την τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων και ήδη η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τη γερμανική πλευρά.
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τις τιμές αγοράς από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που ισχύουν στη Γερμανία μπορούν να αποφέρουν στο ελληνικό δημόσιο έσοδα 80 με 100 δισ. ευρώ τα επόμενα 25 χρόνια.
Αυτό βέβαια εξαρτάται από το ποσοστό συμμετοχής της Ελλάδας στο σχέδιο, το οποίο αρχικά είναι 30% και τώρα υπάρχει η πιθανότητα να επαυξηθεί στο 50%.
Η κορυφαία πηγή σημείωσε ακόμη ότι εφόσον υπογραφεί σύμβαση με τους Γερμανούς για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών σταθμών και την αγορά ενέργειας τότε θα είναι εφικτή μία διαπραγμάτευση με τις τράπεζες για προείσπραξη μελλοντικών εσόδων.
Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει μέχρι το τέλος του χρόνου να υπογραφεί συμφωνία με τη Γερμανία αλλά και με την Ευρ. Επιτροπή προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των δικτύων.
Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό σχέδιο «Ήλιος» στην πλήρη ανάπτυξή του μπορεί να προσφέρει 30.000 με 60.000 θέσεις εργασίας. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να επιλυθεί είναι η ενοποίηση των δικτύων προκειμένου η ηλεκτρική ενέργεια να πηγαίνει στη Γερμανία. Επίσης ένα σενάριο είναι η στατιστική πώληση ηλεκτρικού ρεύματος.





1 σχόλιο:

  1. Γιατί τα ωφέλη θα πρέπη να είναι θέσεις εργασίας μὄνο και όχι και απευθείας συμμετοχή στο κέρδος με μετοχές. Σπίτι σου δεν είναι και δέχεσαι να σε βάζουν να δουλεύης εργάτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .