93,5 ΔΙΣ θα πάνε στις τράπεζες, σύμφωνα με τα όσα υπέγραψε χθες ο Βενιζέλος στις Βρυξέλλες!

 

Το ποσό που θα δοθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανέρχεται στα 58,5 δις, ενώ αν συνυπολογίσουμε και τα 35 δις που είναι η σύμβαση για τις εγγυήσεις που παρέχει το EFSF προς την ΕΚΤ Και το Ευρωσύστημα για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια εφαρμογής του PSI, τότε πάμε αισίως για τα 93,5 δις ευρώ!

Και τα ΜΜΕ κάθονται και ασχολούνται με το ποιος θα κάνει νέο κόμμα στο ΠΑΣΟΚ και το τι θα γίνει σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο…
ΔΕΙΤΕ ΤΙ υπέγραψε χθες ο Βενιζέλος:........

• Η σύμβαση για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών (23 δισ. ευρώ).

• Η σύμβαση για τις εγγυήσεις που παρέχει το EFSF προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωσύστημα για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια εφαρμογής του PSI (35 δισ. ευρώ)

• Η σύμβαση για τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ με τα οποία χρηματοδοτείται από τον επίσημο τομέα η ανταλλαγή των ομολόγων. Τα 30 δισ. ευρώ θα δοθούν μέσω ομολόγων του EFSF. Το ένα, ύψους 15 δισ. ευρώ θα λήγει σε ένα έτος και το άλλο, επίσης 15 δισ. ευρώ, σε δύο.

• Η σύμβαση για την κάλυψη από το EFSF των δεδουλευμένων τόκων του ελληνικού δημοσίου χρέους μέχρι στιγμής (5,5 δισ. ευρώ).

• Η σύμβαση για το σχήμα συγχρηματοδότησης (co-financing) μεταξύ επίσημου και ιδιωτικού τομέα που συνιστά ένα από τα κρίσιμα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του PSI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .