Πόρισμα - σοκ! Εγκληματική οργάνωση είχε συστήσει ο Α.Τσοχατζόπουλος - Μίζες 47 εκ.ευρώ




Εγκληματική ομάδα, με σκοπό το ξέπλυμα των παρανόμων εσόδων του, είχε συστήσει σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος!

Εγκληματική οργάνωση είχε συστήσει ο Άκης!
Στις 103 σελίδες του πορίσματος που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr περιγράφεται το δίκτυο των offshore εταιρειών που είχαν ιδρύσει συγγενείς και στενοί συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου προσπαθώντας να καλύπτουν τα ίχνη τους και να «σβήνουν» τις διαδρομές του βρώμικου χρήματος που εισέπραττε ο πρώην υπουργός από τις εταιρείες που πλήρωναν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που κέρδιζαν.

Με πυξίδα την αρχή «follow the money», οι δικαστικοί λειτουργοί κατάφεραν να ανασυνθέσουν τις δαιδαλώδεις διαδρομές του χρήματος που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός για την αγορά όπλων που υποτίθεται ότι θα θωράκιζαν την εθνική άμυνα, δυστυχώς όμως -σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα- μέρος του επέστρεφε στην Ελλάδα σαν μίζα για τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος.
Παρένθετα πρόσωπα, αγοραπωλησίες ακινήτων που αποτυπώνονται στη δράση παρανόμων σε κινηματογραφικές ταινίες, φοροδιαφυγή, εικονικές πωλήσεις διαμερισμάτων, χρησιμοποίηση ψεύτικων ονομάτων, μέθοδοι «sale and lease back» προκειμένου να νομιμοποιηθούν χρήματα που προέρχονται από παράνομα έσοδα, απόκρυψη περιουσίας και ένα πλήθος που αδικήματα περιγράφονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στις 103 σελίδες του εισαγγελικού πορίσματος.
Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον κ. Τσοχατζόπουλο για το κακούργημα της «νομιμοποίησης εσόδων από το έγκλημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα».
Τα όσα αναφέρουν οι εισαγγελείς Κυβέλου και Σίσκου συμβάλλουν στην αποκάλυψη της δράσης της ομάδας του κ. Τσοχατζόπουλου που φαίνεται ότι δρούσε με αποκλειστικό σκοπό τον προσπορισμό εσόδων και τον πλουτισμό.
Εκτός από τον πρώην υπουργό, κομβικό ρόλο στην ομάδα που ξέπλενε τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα που πλήρωνε ο ελληνικός λαός είχαν ο εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου Νικόλαος Ζήγρας, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που εμφανιζόταν να εκπροσωπεί κάποιες από τις offshore του πολιτικού που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός και οι επιχειρηματίες Αστέριος Οικονομίδης και Γιώργος Σαχπατζίδης.
Μάλιστα, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Οικονομίδης κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ύστερα από την απολογία του, η οποία διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες.
Στο πόρισμα, αναφέρεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος:
«Από Μάιο 1998 ως 7/6/2001 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολάρια ΗΠΑ τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1″. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή για τη συγκεκριμένη σύμβαση και πως υπογράφηκε:
«Καθίσταται προφανές ότι η υπογραφή τόσο της κύριας σύμβασης όσο και της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά οφέλη δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν αν δεν καταβάλλονταν πρωτίστως στον πρώην υπουργό εθνικής άμυνας ως αντάλλαγμα σημαντικά χρηματικά ποσά.»
«Την 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) (παράνομη αμοιβή μέσω της ΜΙΕ από τη FERROSTAAL)».
Σύμφωνα με τα ευρήματα των εισαγγελικών λειτουργών, ο κ. Τσοχατζόπουλος χρησιμοποίησε τα χρήματα από τις μίζες για να αγοράσει:
- Μεζονέτα 402 τμ στο Κολωνάκι μέσω off shore 1/6/98 (την οποία φέρεται να πούλησε εικονικά στον Αστέριο Οικονομίδη ο οποίος τη μεταβίβασε στη συνέχεια στην Αρετή Τσοχατζοπούλου)
- Σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 29/11/99
- Αίθουσα 964 τμ στη Λ. Κηφισίας 18/11/99
- Αίθουσα 1000 τμ στη Λ. Κηφισίας 18/11/99
- 22 θέσεις πάρκινγκ στην παραπάνω διεύθυνση
- Ακίνητο στην Κυψέλη 17/2/2000
- Διαμέρισμα 60 τμ στην Κυψέλη 28/6/04
- Διαμέρισμα 142 τμ στην Κυψέλη 28/6/04
- 24/01/07-2010 πουλήθηκαν τα ακίνητα επί της Λ. Κηφισίας στο Βατοπέδι έναντι 6 εκατ. ευρώ, τα οποία τοποθέτησε στο χρηματοπιστωτικό τομέα».
Από τη δικαστική έρευνα προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος, αν και κατέβαλε προσπάθειες να καλύψει τα ίχνη του, ενεργούσε ως πραγματικός ιδιοκτήτης των ακινήτων.
Αδιαφορούσε για την τήρηση των νόμων του κράτους!
Με ωμό τρόπο, οι εισαγγελείς αποφαίνονται ότι ο πρώην υπουργός έκανε ό,τι μπορούσε για να φοροδιαφεύγει.
Μεταξύ των εγγράφων που έχουν κατασχεθεί είναι και ένα χειρόγραφο σημείωμα με τίτλο «οικονομική ανάλυση διαχείρισης προσφορών και λογαριασμών’ όπου σημειώνεται το ‘κέρδος’ από την αποφυγή πληρωμής ποσού 76.000 ευρώ το οποίο συνιστά μέρος του συνολικού ποσού ΦΠΑ που οφειλόταν για εργασίες αξίας 560.000 ευρώ».
Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο πόρισμα: «Το ανωτέρω έγγραφο είναι χαρακτηριστικό για την αντίληψη των εμπλεκομένων προσώπων σχετικά με την τήρηση των νόμων του κράτους ακόμη και προκειμένου για σχετικά μικρό όφελος.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκλονιστικά στοιχεία που περιέχονται στο πόρισμα των δικαστικών αρχών προέρχονται από τη διερεύνηση μόνο δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων: της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 και της απόκτησης των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1, για τα οποία τα ελληνικό δημόσιο κατέβαλλε περίπου 1,5 δισ.ευρώ.
Επισημαίνεται ότι επί υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο (διατέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις 25 Σεπτεμβρίου του 1996 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου του 2001), το ελληνικό κράτος αγόρασε όπλα αξίας άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ…
Οπότε, ενδέχεται οι αποκαλύψεις αυτές να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της δράσης του κ. Τσοχατζόπουλου και των προσώπων που τον πλαισίωναν…
Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .