AMERICAN DREAM OR NIGHTMARE η "Υπερδύναμη" "μπατιροϋπερδύναμη" χρωστάει 14,5 τρις δολάρια. Κάτι σοβαρό πρέπει να έχει γίνει...


world-debtΠαγκόσμια κρίση Χρέους

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
...Η μεγαλύτερη ιδιωτική απάτη της ανθρώπινης ιστορίας.
Ποιοι είναι οι μεγάλοι απατεώνες, που μετεξελίσσονται σε φονείς της ανθρωπότητας;
Πώς η «αρρώστια» της οικονομίας απειλεί την Δημοκρατία και την ελευθερία των λαών;
Θα ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας με μια πραγματικά ανατριχιαστική υπόθεση εργασίας. Φαντάζεται κάποιος να διασωληνωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε η ζωογόνος αναπνοή να γίνει το αίτιο του θανάτου του; ...Να εισπνέει, αλλά να μην εκπνέει ...Να εισπνέει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες αέρα και να μην εκπνέει καθόλου ...Να εισπνέει από το στόμα μέσω ενός σωλήνα μονής φοράς ...Ό,τι εισπνέει να παραμένει μέσα του και να μην μπορεί να εκτονωθεί με την εκπνοή ...Ό,τι εισπνέει να παραμένει μέσα του και να τον "φουσκώνει" ...Η ζωογόνος αναπνοή να γίνει σταδιακά ένας απόλυτα βασανιστικός "μονόδρομος" προς τον θάνατο ...Η κάθε νέα ανάσα να γίνεται ένα νέο επώδυνο "βήμα" προς το τέλος ...Να φτάνει στο σημείο ο ασθενής να αρνείται να αναπνεύσει, για να μην πονάει ...Να αρνείται να αναπνεύσει, για να μην "φουσκώσει", γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι -χωρίς αναπνοή- μειώνονται οι πιθανότητες του να ζήσει. Μιλάμε για ένα ιατρικό σενάριο άπειρου πόνου και μεγάλης διαστροφής.

Αυτό το απάνθρωπο σενάριο δεν είναι άσχετο με την κατάσταση αυτήν, στην οποία έχει περιέλθει η παγκόσμια κοινωνία. Είναι ό,τι ακριβώς συνέβη με τα κράτη και τις οικονομίες τους. Κάποιοι "δολοφόνοι" της οικονομίας πήραν τα "ζωντανά" κράτη της κοινωνίας των Εθνών και τα "διασωλήνωσαν" με τέτοιον τρόπο, ώστε να τα φέρουν στη σημερινή κατάσταση ...Στη σημερινή κατάσταση, όπου τα παλαιά χρέη φέρνουν νέα χρέη και τα κράτη, στην προσπάθειά τους ν' "ανασάνουν", στην πραγματικότητα βυθίζονται πιο πολύ στον "θάνατο" ...Όλα τα κράτη και όχι μόνο τα αδύναμα ...Κράτη όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία κλπ.. Δεν εξηγείται με βάση τη λογική η "επιτυχία" αυτών των κρατών ...Η "επιτυχία" τού να ασκούν οι ΗΠΑ παγκόσμιο ιμπεριαλισμό, να λεηλατούν ολόκληρο τον Πλανήτη και στο τέλος το ταμείο να δείχνει μείον.

Κάτι σοβαρό πρέπει να έχει γίνει, για να φτάσει η "Υπερδύναμη" να χρωστάει 14,5 τρις δολάρια. Τόσο "μπατιροϋπερδύναμη" δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος. "Κοσμοκράτορες", οι οποίοι να αφήνονται να υποφέρουν από τους πόνους, επειδή τα φάρμακα για τον καρκίνο είναι ακριβά, δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος. Κοσμοκράτορες, που, όταν χάνουν τη δουλειά τους, πάνε κατ’ ευθείαν στα "σκουπίδια", δεν υπήρχαν ούτε επί της εποχής του Τζέγκις Χαν. Κάπου υπάρχει πρόβλημα και αυτό αναζητούμε. Δεν είναι δυνατόν να τρώει κάποιος μέρα-νύκτα και να κινδυνεύει με θάνατο από υποσιτισμό. Είναι προφανές ότι είναι βαριά "άρρωστος" και αυτό τον απειλεί με θάνατο. Αυτό συμβαίνει με τις ΗΠΑ. Έχουν βάλει "χέρι" στις πλουτοπαραγωγικές πηγές ολόκληρου του Πλανήτη και "κατορθώνουν" σήμερα να απειλούνται με χρεοκοπία. Κάτι δεν κάνουν καλά. Κάτι δεν πάει καλά στον "οργανισμό" τους. Κάποιος εσωτερικός "καρκινικός" παράγοντας "ρουφάει" όλες τις εισροές τους και τους αφήνει να σέρνονται στα όρια του "θανάτου". 

 

Τα εθνικά κράτη είναι όμοια με ζωντανούς οργανισμούς. Είναι σχεδιασμένα με ανάλογο τρόπο, για να "ζουν" και να εξυπηρετούν τους λαούς τους. Το καθένα από αυτά έχει τον δικό του "οργανισμό" και όλα μαζί μοιράζονται μια κοινή "παθολογία". Υπό φυσιολογικές συνθήκες αναπνέουν και εκπνέουν, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στο "ισοζύγιο" αυτής της φυσιολογικής λειτουργίας. Όπως όλοι οι φυσικοί οργανισμοί από το περιβάλλον παίρνουν ό,τι τους χρειάζεται ...στους όρους εκείνους, που τους επιτρέπει να ζήσουν. Αναπνέουν τζάμπα, αλλά πληρώνουν την τροφή. Αναπνέουν συνεχώς, αλλά δεν τρώνε συνεχώς. Λειτουργούν σε συνθήκες χαμηλού κόστους σ' αυτά που κάνουν συνεχώς και προσαρμόζονται σ' αυτά που κάνουν περιοδικά, προκειμένου να επιβιώσουν. Ζούνε με αυτά που διαθέτουν και αλλάζουν τη λειτουργία τους μόνον γι' αυτά που δεν διαθέτουν και τα οποία τα έχουν ανάγκη.
Για να καταλάβει ο αναγνώστης τι θέλουμε να πούμε, θα ξεκινήσουμε θέτοντας ένα απλό ερώτημα, το οποίο ο καθένας από εμάς μπορεί ν' απαντήσει ...Ο καθένας από εμάς, ο οποίος μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια και γνωρίζει τη βασική οικογενειακή οικονομία. Πώς δημιουργεί χρέος μια οικογένεια; Χρέος δημιουργεί η οικογένεια με τις αγορές της ...Με την αγορά προϊόντων, τα οποία έχει ανάγκη ...Με την αγορά υπηρεσιών, τις οποίες επίσης έχει ανάγκη. Δημιουργεί χρέη, δηλαδή, εξαιτίας των αναγκών της. Αυτή είναι η "φυσιολογία" του "οργανισμού" της. Πότε λοιπόν αυτό το όριο της "φυσιολογίας" ξεπερνιέται και τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα;
...Όταν για κάποιον λόγο το χρέος αρχίζει και δημιουργείται όχι εξαιτίας των αναγκών της, αλλά εξαιτίας της ίδιας της λειτουργίας της ...Όταν η ίδια η λειτουργία της -και άρα η "αναπνοή" της- δημιουργεί εξωτερικό χρέος ...Για παράδειγμα, όταν, χωρίς να υπάρχει μια συγκεκριμένη αγορά προϊόντος, δημιουργείται χρέος ...Χρέος, όχι επειδή αγοράστηκε μια τηλεόραση, για παράδειγμα, αλλά επειδή κάποιο μέλος της, για να δει τηλεόραση, ξάπλωσε στον ακριβό καναπέ και δεν κάθισε απλά στη φθηνή πολυθρόνα ...Χρέος, όχι επειδή χτίστηκε μια νέα τουαλέτα, αλλά επειδή κάποιο μέλος της πήγε σ' αυτήν δύο φορές και όχι μία ...Χρέος, επειδή απλά η οικογένεια λειτουργεί και άρα "αναπνέει" ...Απλά πράγματα.
Από τη λειτουργία της δεν πρέπει να δημιουργείται χρέος. Απαγορεύεται να δημιουργείται χρέος, γιατί θα τη "σκοτώσει". Η λειτουργία της είναι συνεχής και καθημερινή και δεν μπορεί μια τέτοια διαδικασία να δημιουργεί εξωτερικό χρέος. Γι' αυτόν τον λόγο, αν στη βεράντα "κάθεται" κάποιο μέλος της οικογένειας, είτε το περιμένεις να "σηκωθεί" είτε βρίσκεις διαφορετικό τρόπο να περάσεις την ώρα σου. Δεν δανείζεσαι από την τράπεζα χρήματα, ώστε να πληρώσεις τον αδερφό σου, προκειμένου να σηκωθεί από την καρέκλα. Αν την ώρα που πας στην τουαλέτα, βρίσκεται εκεί κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, περιμένεις να βγει και δεν δανείζεσαι από την τράπεζα χρήματα, για να τον "βγάλεις" άμεσα από αυτήν.
Η οικογενειακή λειτουργία, δηλαδή, επειδή ακριβώς αφορά άτομα, τα οποία έχουν μεταξύ τους συγγενική σχέση και λειτουργούν με επιπλέον γνώμονα και την αγάπη, διέπεται από μία συγκεκριμένη λογική ...Τη λογική του χαμηλού κόστους ...Τη λογική εκείνη, η οποία δεν έχει σχέση με την ελεύθερη οικονομία. Αυτή η λογική "απομονώνει" την οικογένεια από το εξωτερικό περιβάλλον και της δίνει τη δυνατότητα να επιβιώσει. Η εσωτερική της λειτουργία δεν επιβαρύνει απευθείας τις εξωτερικές της υποχρεώσεις. Η εσωτερική λειτουργία δεν μεταβάλει άμεσα την εξωτερική της υπόσταση. Από την αναπνοή δεν "παχαίνεις". Από την αναπνοή δεν "ψηλώνεις". Από την αναπνοή δεν αλλάζεις διαστάσεις, σαν να είσαι "σαμπρέλα". Αναπνέεις συνεχώς και το εξωτερικό σου μέγεθος αλλάζει με αργούς ρυθμούς, οι οποίοι εξαρτώνται από άλλες παραμέτρους.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!!!!!

1 σχόλιο:

  1. επρεπε να ειχε τιναχτει στον αερα..
    δεν θα τελειωσει ποτε,αυτο το μαρτυριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .