«το θέατρο μας ενώνει» αλλά τον ΨευτοΤΣΙπΡΑ δεν τον θέλει ούτε η τέχνη

 Γιουχάραν τον ΤΣΙΠΡΑ, έφυγε χωρίς να δει την παράσταση.

Φώναξαν «όξω» στον Τσίπρα στην παράσταση για τη ζωή του Ζαχαριάδη

  04/01/201719:22157

Η παρουσία του πρωθυπουργού στην παράσταση Ομπίντα προκάλεσε αντιδράσεις στο κοινό - Πυροσβεστικός ο ρόλος του συγγραφέα και παρουσιαστή Γιώργου Κοτανίδη

Η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε αναστάτωση λίγο πριν την έναρξη, αλλά και κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Ομπίντα», της οποίας αντικείμενο είναι η ζωή του Νίκου Ζαχαριάδη. Όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία του πρωθυπουργού, ακούστηκαν αρκετές φωνές, καθώς και η λέξη «όξω», με συνέπεια να δημιουργηθεί μία προσωρινή αναταραχή.

Το «Πρώτο Θέμα» επικοινώνησε με συντελεστές της παράστασης και ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο. Από τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, το επεισόδιο πριν την έναρξη της παράστασης αφορούσε κυρίως μία γυναίκα, η οποία φώναξε «όξω», για να ακολουθήσουν και άλλες φωνές.

Όταν η γυναίκα φώναξε «όξω», ακολούθησαν
ορισμένες ακόμα φωνές, ενώ με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν και η παράσταση διεξήχθη κανονικά. Κατ' άλλες πληροφορίες, οι αποδοκιμασίες ήταν πιο έντονες κατά του πρωθυπουργού και διεκόπησαν όταν ανέβηκε στη σκηνή ο συγγραφέας και παρουσιαστής του έργου, Γιώργος Κοτανίδης, ο οποίος ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, λέγοντας πως «το θέατρο μας ενώνει».

Ωστόσο, σύμφωνα με θεατές που επικοινώνησαν με το Πρώτο Θέμα, η παράσταση διακόπηκε τουλάχιστον δύο φορές, καθώς ακούστηκαν φωνές που έλεγαν «πήγαινε στη Σιβηρία». Χαρακτηριστικό είναι ότι, πάντα σύμφωνα με τους θεατές που επικοινώνησαν με το Πρώτο Θέμα, ο Γιώργος Κοτανίδης αναγκάστηκε και τις δύο φορές να ζητήσει από το κοινό να ηρεμήσουν. Στο τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε άρον-άρον από το θέατρο, μαζί με τη συνοδεία του.

Το «Ομπίντα» καταπιάνεται με τις τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, ο οποίος, από τη Σιβηρία και ενώ έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει, στέλνει μήνυμα στους συνεργάτες του. Προσπαθεί να δώσει μία ερμηνεία για τα 17 χρόνια εξορίας του στη Σιβηρία από την ηγεσία της τότε Σοβιετικής Ένωσης και περιγράφει τα αδιέξοδα που τον οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή του.
http://www.protothema.gr/politics/article/642653/fonaxan-oxo-ston-tsipra-stin-parastasi-gia-ti-zoi-tou-zahariadi/

υ.γ  διαβάστε


1 σχόλιο:

  1. "πηγαινε στην σιβηρια",του ειπαν αλλα ανεβασαν εργο προς τιμην εκεινου που πρωτοπηγε στην σιβηρια μολις τους εκανε την δουλεια τους! "υμνουσαν" δηλαδη τον πρωτο αλητη,και εστελναν δηθεν τον δευτερο στην σιβηρια,γιατι? για διακοπες? μαλλον "ξεχασαν" το τελος των προδοτων και ηθελαν να μας που οτι η σιβηρια ειναι ενα θερετρο..
    η σιβηρια ειναι μια αποφαση,η μια τιμωρια,ετσι αοριστα...
    μας δουλευουν οι αριστεροι παπαρες..
    ολοι οι αριστεροι εκει μεσα απο τον κοτανιδη μεχρι τον τελευταιο "θαμωνα'..
    ακου το "θεατρο μας ενωνει"!
    παε αυτα! και τοτε δικοι τους στα θεατρα "εμψυχωναν" τα κοριοδα να πανε να πολεμησουν ενοσω αυτοι απολαμβαναν κοκτειλ..
    αδερφε!! εχουν τελειωσει
    οσα κολπα και να κανουν ποσως μας απασχολουν..
    δεν τους ακουμε καν! καραγκιοζιλικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .