"Θανατική" ποινή στους μικρομεσαίους, ασυλία στο παρεμπόριο.

paremporioΈφοδοι, βαριά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για τις νόμιμες ελληνικές επιχειρήσεις, πλήρη ασυλία να φοροδιαφεύγουν ανελέητα οι λαθρομετανάστες έμποροι των πεζοδρομίων είναι το νέο φορολογικό δόγμα της κυβέρνησης. Κι όποιος αντέξει... Με την απειλή ότι όποιος φοροδιαφεύγει ή θα πληρώνει εξωφρενικά πρόστιμα ή θα καταλήγει στην φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες αυτοφώρου μπήκε το 2011 για το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στη χώρα. 
διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Φορολογικές παραβάσεις οι οποίες μεταξύ άλλων θα τιμωρούνται "παραδειγματικά" είναι οι ακόλουθες: έκδοση πλαστών ή εικονικών τιμολογίων, η μη απόδοση ΦΠΑ, αλλά και η απόκρυψη εισοδήματος. Χαρακτηριστικά, η μη απόδοση ΦΠΑ από 1 ευρώ έως 75.000 ευρώ θα τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους...
"Δεκάδες διακινητές παράνομων εμπορευμάτων ακροβολισμένοι γύρω από το Υπουργείο Οικονομικών αυτή την ώρα πωλούν ανενόχλητοι οτιδήποτε χωρίς κανένα παραστατικό, χωρίς κανένα φορολογικό στοιχείο. Γι' αυτούς η απόκρυψη εισοδημάτων δεν συνιστά φοροκλοπή ή φοροδιαφυγή;..."

Οπωσδήποτε η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την φοροδιαφυγή. Απ' όπου κι αν γίνεται όμως... Αφού δεν επιθυμεί να εντοπίσει πως και γιατί η Ελλάδα βρέθηκε από τη μια μέρα στη άλλη η πιό φεσωμένη χώρα του κόσμου και για να ξεπληρώσει πρέπει να ξεπουλήσει αέρα, γή και ύδωρ σε εξευτελίστικές τιμές ώστε να επιβιώσει στον σύγχρονο κόσμο...
Τα τρία συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη που επεξεργάζονται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ισχύσει από τον Μάρτιο και η εφαρμογή του θα υποστηριχθεί από ειδική ομάδα 100 [για αρχή] περίπου φοροκομάντο, δεν έχουν τίποτα να απολύτως να πουν για το πως θα αντιμετωπισθεί η σκανδαλώδης φοροδιαφυγή των κυκλωμάτων του παρεμπορίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε περί τα τέλη Οκτώβρη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ο τζίρος, δηλαδή τα παράνομα έσοδα του παρεμπορίου στην Ελλάδα ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί σε απώλειες εσόδων τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ. Όσο περίπου υπολογίζει να εισπράξει για το 2011 με την φοροαστυνομία για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Έτσι λοιπόν έχουμε, βαριά πρόστιμα και δίκες εξπρές σε νόμιμες επιχειρήσεις που συλλαμαβάνονται να αποκρύπτουν έσοδα, πλήρη ασυλία όμως απο την άλλη για τους δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς οι οποίοι ακροβολισμένοι σε όλη τη χώρα πουλάνε σε μια κουρελού επάνω ότιδήποτε μπορεί να φαντασθεί κανείς χωρίς κανένα φορολοφικό στοιχείο.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου υπογραμμίζει την ανάγκη να προωθηθούν για την προστασία των εισοδημάτων και των καταναλωτών άμεσα διεθνείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου στη γενική του διάσταση.
Προφανώς και η κυβέρνηση δεν αγνοεί ότι τα κυριότερα κέντρα διακίνησης παράνομου εμπορευμάτων είναι τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Ενώ τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας είναι οι πρώτοι υποδοχείς των φορτίων, κυρίως, από την Ιταλία. Ούτε φυσικά αγνοεί το μέγεθος της φοροδιαφυγής του παρεμπορίου.
Γνωρίζει όμως πως να εντοπίσει και να τιμωρήσει με "θάνατο" την μικρομεσαία τάξη... για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6477%3Aqq-&catid=96%3Aoikonomia&Itemid=283

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .