Προς "λευκή απεργία" οι δικαστικοί..ΑΥΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ???/

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με σειρά μέτρων προσπαθεί να υποβαθμίσει και να καταλύσει την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, υποστηρίζει, μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Προειδοποιεί ταυτόχρονα ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα κατέλθουν σε «λευκή απεργία» εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να μειώνει την αποζημίωση ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων και το επίδομα βιβλιοθήκης.
«Κατά τη διάρκεια της "λευκής" απεργίας οι δικαστές θα μειώσουν κατά 75% τον αριθμό των αποφάσεων, που εκδίδουν σήμερα, με συνέπεια την αγανάκτηση των πολιτών, την παραγραφή αδικημάτων και την καταδίκη της χώρας για καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ένωσης.
Σημειώνεται ότι η αποζημίωση της ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων ανέρχεται στα 870 ευρώ μηνιαίως και σήμερα έχει μειωθεί κατά 30%. Με το ίδιο ποσοστό μειώθηκε και το επίδομα βιβλιοθήκης, το ύψος του οποίου είναι σε συνάρτηση με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τον βαθμό του δικαστικού λειτουργού.
«Πλέον της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των δικαστών από την πλευρά της κυβέρνησης, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης, καταργείται και το κράτος σε περίπτωση που οι δικαστές μετατραπούν σε δημοσίους υπαλλήλους με την κατάργηση της ισοτιμίας των τριών λειτουργιών. Αποτέλεσμα δε αυτού θα είναι η μη ύπαρξη ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά αντίθετα χειραγωγούμενης από τις ορέξεις της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας».
Ωστόσο, ο κ. Αθανασίου βλέπει και διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στα ζητήματα της Δικαιοσύνης, ενώ ευθέως θέτει το ερώτημα στην κυβέρνηση εάν «θέλει τον δικαστή ανεξάρτητο, ισότιμο και ισόκυρο λειτουργό με τους λειτουργούς των δύο άλλων εξουσιών, δηλαδή της νομοθετικής, τους βουλευτές και της εκτελεστικής, τα μέλη της κυβέρνησης ή δεν τον θέλει;».
Αφήνει, πάντως, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αντιδράσεων, σε περίπτωση που τα αιτήματα του δικαστικού κλάδου δεν βρουν ανταπόκριση.
Υ.Γ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΕΔΩ .



http://aggeloiellas.blogspot.com/2011/03/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .