Η Πορεία του Ακη προς την "πολυτέλεια"



Αφραγκος το 1981 όταν μπήκε στη πολιτική

Χωρίς κανένα ακίνητο στην ιδιοκτησία του, αλλά με εισοδήματα από συμμετοχή σε κατασκευαστική εταιρία εισήλθε στην κεντρική πολιτική σκηνή ο κ. Τσοχατζόπουλος το... μακρινό 1981, χρονιά κατά την οποία εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας και ανέλαβε υπουργός Δημοσίων Εργων στη νεοσχηματισθείσα κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. Στην αρχική δήλωση «πόθεν έσχες» που υπέβαλε μόλις «πήρε το βάπτισμα» του βουλευτή, την οποία και έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», εμφανίζεται «ανέστιος» και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που ανέφερε ήταν ένα αυτοκίνητο Οpel Αscona 1.600 κ.ε. που ανήκε στη σύζυγό του. Τα εισοδήματα που είχε περιλάβει στη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 1980 ο κατά τη δήλωσή του «πολιτικός μηχανικός- οικονομολόγος» ήταν 565.590
δραχμές και προέρχονταν από την κατά 10% συμμετοχή του στην κατασκευαστική εταιρεία Κ. Αρβανίτης και Σία ΟΕ. Οι δε τραπεζικές καταθέσεις του ήταν   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
200.000 δραχμές στην Εθνική Τράπεζα και 20.000 μάρκα στη Stadsparkasse του Μονάχου, τη γερμανική πόλη στην οποία είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά κατά την περίοδο της δικτατορίας και προτού επιστρέψει στην Ελλάδα. Αυξημένα, λόγω και της αμοιβής του από το Κοινοβούλιο, ήταν και τα εισοδήματα που δήλωσε τον επόμενο χρόνο, το 1982. Εφθαναν τις 758.683 δραχμές, εκ των οποίων 329.668 δραχμές από τη βουλευτική αποζημίωση, 20.850 δραχμές από εμπορικές επιχειρήσεις και 409.167 δραχμές από ελευθέρια επαγγέλματα.

Οι «πολυτέλειες» του πρώην υπουργού
1999
Διαζύγιο με τη γερμανίδα σύζυγό του ............. []
κυρία Γκούντρουν Μολντενχάουερ . Το διαζύγιο ήταν επεισοδιακό και στοίχισε ακριβά στον πρώην υπουργό. Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο και για μετρητά που κατέβαλε αλλά και για παραχώρηση ακινήτου στην πρώην σύζυγό του. Η κυρία Μολντενχάουερ κατάφερε, λέγεται, και διατήρησε, με συμφωνία, το επώνυμο «κυρία Τσοχατζοπούλου» .

Δεκέμβριος 2002

Δεξίωση με την ευκαιρία του αρραβώνα, όπως γράφτηκε τότε στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων, με την κυρία Βίκυ Σταμάτη στο πολυτελές εστιατόριο «Βau Βrummel» στην Κηφισιά. Είχαν κληθεί βουλευτές, επιχειρηματίες, κοσμικοί, ακόμη και καθηγητές πανεπιστημίου. Προσκλήθηκε και γαλλίδα τραγουδί στρια από το Παρίσι, ειδικά για να ευχηθεί στους μελλονύμφους.

Δεκέμβριος 2003
Παρουσίαση στο Ιδρυμα Γουλανδρή στην Κηφισιά του παιδικού βιβλίου «Ο μυθικός χορός της φύσης» της συγγραφέως κυρίας Βίκυς Σταμάτη, «συντρόφου» ακόμη, όπως έγραφαν τότε, του κ. Τσοχατζόπουλου. Αποτέλεσε μείζον πολιτικό-κοσμικό γεγονός, αφού παρέστη η αφρόκρεμα της κοσμικής Αθήνας, αλλά και πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

12 Ιουλίου 2004
.

Ακολούθησε λαμπρή γαμήλια δεξίωση στο πολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons». 16 Απριλίου 2010

16 Απριλίου 2010
Αγορά οικίας στην πιο ακριβή οδό της χώρας, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει ότι η αγορά έγινε νόμιμα με χρήματα που προήλθαν από τις οικονομίες του και από δάνειο που πήρε, ενώ υποστηρίζει ότι στοίχισε μόνο 1,1 εκατ. ευρώ.


Αναρτήθηκε από kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .